Kredi kartı kullananları kahredecek haber! Önümüzdeki günlerde geliyor diyerek duyurdu: Binlerce kişiyi ilgilendiriyor

Kredi kartı kullananları kahredecek haber! Önümüzdeki günlerde geliyor diyerek duyurdu: Binlerce kişiyi ilgilendiriyor

Kredi kartı kullananlar bu habere üzülecek! Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, 'Önümüzdeki günlerde geliyor' diyerek duyurdu! Binlerce kişiyi ilgilendiriyor...

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın Çakar, bankacılık sektörünün 11,6 trilyon TL'lik toplam kredi büyüklüğüne ulaştığını açıkladı. Çakar, aynı zamanda bankaların özkaynak karlılıklarının yüzde 30'lar seviyesinde olmasını beklediklerini belirtti.

KREDİ KARTLARINA TAKSİT SINIRLAMASI

Kredi kartı olanlara bir kötü haber daha! Kartı olan herkesten bu ücret kesilecek, 1 Kasım'da başlıyor

Çakar, özellikle kredi kartlarındaki hızlı büyümeye dikkat çekti. Yıl ortasında yüzde 177'ye kadar ulaşan kredi kartı harcamalarının yıl sonunda yüzde 159'a gerilediğini ifade etti. Ancak, Çakar, bu oranın hala oldukça yüksek olduğunu vurgulayarak, bu konuda bir düzenleme ihtiyacının olduğunu dile getirdi. Çakar, bu düzenleme için kişinin harcama tutarının sınırlanması, faiz oranlarının yükseltilmesi veya taksit sınırlamalarının getirilmesi gibi yöntemlerin düşünüldüğünü belirtti.

TBB Başkanı, bu tür düzenlemelerin gelecekte gündeme gelebileceğini öngördüğünü ifade ederek, finansal sistemin daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması adına atılacak adımların önemine vurgu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN