Kuaför, sıhhi tesisatçı, elektrik ustaları... Dikkat! Binlerce euro maaş sizi bekliyor: Almanya'ya gitmek artık çok kolay

Kuaför, sıhhi tesisatçı, elektrik ustaları... Dikkat! Binlerce euro maaş sizi bekliyor: Almanya'ya gitmek artık çok kolay

Almanya binlerce euro maaşla işçi alıyor! Kuaför, sıhhi tesisatçı, elektrik ustaları ve daha bir çok meslek... Almanya'da çalışıp euro kazanmanız artık çok kolay! Almanya'ya nasıl gidilir? Almanya'da çalışmak için nasıl bir yol izlenmeli? İşte tüm ayrıntılar...

Türkiye'de kıymeti bilinmeyen meslek erbapları Almanya'da iş bulma fırsatlarına yöneliyor. Prognos AG adlı araştırma kuruluşuna göre, Almanya'nın 2030'a kadar yaklaşık üç milyon nitelikli işçi, teknisyen, araştırmacı ve tıp personeli eksikliği olacak. Bu nedenle Almanya, iş deneyimi kazanmış kişilere üniversite diploması veya mesleki eğitim belgesi gerekliliğini ekliyor.

Almanya'ya yerleşen bu kişiler ayrıca ailelerini de yanlarında getirebiliyorlar, benzer şekilde 1960'larda Almanya'ya gelen misafir işçiler gibi.

Sağlık sektöründe doktorlar, fizyoterapistler, hemşireler ve diğer sağlık profesyonelleri en fazla başvuruda bulunanlar arasında. MINT meslekleri, matematik, bilgi teknolojileri, doğa bilimleri ve teknoloji alanlarını içerir ve yabancı çalışanların sayısı son yıllarda önemli ölçüde arttı. Alman Ekonomi Enstitüsü'ne göre, MINT mesleklerinde çalışan yabancı sayısı 2012'den 2022'ye kadar %190 artarak 202.000'e ulaştı.

AB dışından gelenler arasında en çok çalışan 24.662 kişi ile Hindistan'dan gelirken, Türkiye bu listeye 11.249 kişiyle ikinci sırada yer alıyor. Türk işgücü kaynağının Almanya'ya göç etme eğilimi artıyor; sadece son altı ayda Almanya'da MINT mesleklerinde çalışan Türklerin sayısı 1.311 kişi arttı.

BU MESLEKLER DE OLDUKÇA REVAÇTA

gdf.jpg

Türkiye'de kıymeti bir türlü bilinmeyen; elektrik ustası, kuaför, tesisatçı, marangoz gibi mesleki yeterlilik belgesi gerektiren işlerde çalışanlar da Almanya'nın öncelikli tercih ettiği meslek grupları. Diploma veya mesleki yeterlilik belgesi olanlar önce denklik alıyor, sonra da danışman firma aracılığıyla iş görüşmesi yapıp soluğu Almanya'da alıyor.

Almanya'da çalışmak isteyenler, önce denklik belgesi alarak mesleki eğitimleri için başvuruda bulunabiliyorlar. Dil yeterliliği, mesleklerine bağlı olarak değişiyor ve genellikle B1 veya daha yüksek seviyede Almanca gerektiriyor.

TURİST VİZESİYLE GİDENLERE MÜJDE

twe.jpg

Son olarak, Almanya'da iş bulmak için bir diğer yol ise turist vizesiyle ülkeye gitmek ve orada iş aramak. Ancak bu durumda asgari gelir şartı bulunuyor ve başvurulan mesleğe göre dil gereksinimleri değişebilir.

Almanya'da çalışmak isteyenler, ihtiyaçlarına uygun bir yol seçebilirler, ancak uzmanlar dolandırıcılara karşı dikkatli olmalarını öneriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN