Küçük Antalya’nın büyük ürünleri! Ankara’ya Bursa’ya gönderiliyor… Tarlada 8 TL’den almayan kasada 49 TL ödüyor

Küçük Antalya’nın büyük ürünleri! Ankara’ya Bursa’ya gönderiliyor… Tarlada 8 TL’den almayan kasada 49 TL ödüyor

Marmara Bölgesi'nin Küçük Antalya’sı olarak bilinen Bilecik, tarladan sofralara uzun bir yolculuğun adresi oluyor. 45 milyonluk hasat Ankara ve Bursa'ya doğru postalanırken fiyatlar da bir hayli artıyor. Tarlada 8 TL'den almam diyen kasada 49 TL ödüyor.

Bilecik'in Söğüt ilçesine bağlı Çaltı, Geçitli, Hamitabat, Yakacık ve Tuzaklı köylerinde üretilen marul hasadı yoğun bir mesai ile başladı. Sakarya Vadisi'nde yaklaşık 4.550 dekar alanda marul ekimi gerçekleştirirken yılda ortalama 45 milyon kök marul tek tek toplanıp kasalara yerleşiyor.

HEM ÇİFTÇİYE DESTEK HEM ÜRETİME

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, marul üreticileri için desteklerine hız kesmeden devam ediyor. “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” Doğrultusunda 150 çiftçinin Sera örtüleri yenilenirken 350 çift yedi 5 milyon marul fidesi hibe edildi. Yakacık Köyü Muhtarı Hüseyin Yıldırım ise Sakarya havzasında kışlık sebze çeşitlerinin üretildiğini belirterek marulun da bu ürünlerin başında yer aldığını söyledi.

marul-yetistirmek.jpg

45 MİLYON EKİM YAPILDI

Yıl içerisinde iki kez kış ekimi yapıldığını belirten Yıldırım, Sakarya Vadisi genelinde 4.500 dönüm seradan kış marulu aldıklarını aktardı. Geçtiğimiz yıl içerisinde Tarım İl Müdürlüğü ve Valilik vasıtasıyla naylon, fide desteği alındığını ifade eden Yıldırım, fidelerin kesime hazır olduğunu belirterek 45 milyon ekim yapıldığını söyledi.

marul-yetistiricisi.jpg

Yıldırım "Burası Marmara’nın 'Küçük Antalya’sı diye anılıyor. Çaltı, Geçitli, Hamitabat, Yakacık ve Tuzaklı köyleri ile İnhisar’a bağlı köylerde 45 milyon kök marul üretiyoruz. Bu sene bereketli bir yıl oldu. Fiyatlar da güzel, çiftçin yüzü gülüyor. Bizim buradan marulun adeti 7-8 liraya gidiyor” sözlerini aktardı.

marul.jpg

6 dönüm sera içerisinde 60.000 marul hasat ettiğini belirten üretici Devran Oluk, marul fiyatının geçtiğimiz aya oranla arttığını söyledi. Bir ay öncesinde fiyatların iyi olmadığını aktaran Oluk, şu anda piyasanın iyi olduğunu belirterek kazandığını söyledi. Tanesini 8 liradan sattıklarını aktaran Oluk, İstanbul, Ankara ve Bursa'ya gönderim yaptıklarını belirterek geçtiğimiz yıl 4 ila 5 lira arasında satış yaptıkları ürünün geçtiğimiz ay 2 ile 4 şu anda ise 7 ila 8 TL'den satıldığını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN