Kükreyerek geliyor! Ahmet Ercan il il ve ilçe ilçe uyardı: 7.5 büyüklüğünde deprem riski var

Kükreyerek geliyor! Ahmet Ercan il il ve ilçe ilçe uyardı: 7.5 büyüklüğünde deprem riski var

Kükreyerek geliyor diyerek uyardı! Prof. Dr. Ahmet Ercan o il ve ilçeleri tek tek sıraladı! 7,5 büyüklüğünde oluşabilecek deprem riskine dikkat çekti...

Türkiye’deki deprem riski konusunda uzmanlar her geçen gün yeni uyarılar yapmaya devam ediyor. Bu kez Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fay Hattı’na dikkat çekerek, bu bölgedeki potansiyel tehlikeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

7.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM UYARISI

Kuzey Anadolu Fay Hattı depremleri hangileri? Kuzey Anadolu fay hattı nereden geçiyor, üzerindeki iller neler? KAF fay hattı haritası! - Gündem Haberleri

Prof. Dr. Ercan, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın 6 ila 7.5 büyüklüğünde depremler üretebileceğini belirtti. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, belirli il ve ilçeleri işaret ederek bu bölgelerde büyük depremler beklediğini söyledi. Ercan, fay hattının kuzeyinde İstanbul’u, güneyinde ise Karasu, Bursa ve Altınoluk’u uyardı.

İSTANBUL’DAN EGE’YE YENİ BOĞAZ AÇILIYOR

Ahmet Ercan uyardı: O ilde 7.8'lik deprem bekleniyor

Ercan, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın, İstanbul önünde 1000 metrelik derin çukurlar oluşturabileceğini vurguladı. Fay hattının, ortada Kapıdağ Yarımadası’nı kopararak, güneyde ise Karasu, Bursa ve Altınoluk üzerinden Ege Denizi’ne yeni bir boğaz açma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. "Depremler yeri evrimleştirir" ifadelerini kullanan Ercan, bu depremlerin yer şekillerinde büyük değişikliklere yol açabileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN