Kuraklığın ardından gelen yağışlar İstanbul barajlarına yaradı

Kuraklığın ardından gelen yağışlar İstanbul barajlarına yaradı

İSKİ, İstanbul’a su sağlayan barajlardaki güncel doluluk oranlarını açıkladı. Son yağışların etkisiyle megakentte barajların ortalama doluluk oranı yüzde 34,71’e yükseldi. En yüksek su seviyesi yüzde 92,54 ile Elmalı Barajı’nda ölçülürken, Pabuçdere Barajı yüzde 10,64 ile en düşük doluluk oranına sahip oldu.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), kent genelindeki barajların güncel doluluk oranlarını paylaştı. Verilere göre, son haftalarda etkili olan yağışlarla birlikte barajlardaki su seviyesi yükseliş gösterdi.

Megakentte barajların ortalama doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 34.2 oldu.

Barajlardaki en yüksek su miktarı yüzde 92.54 ile Elmalı Barajı, en düşük su miktarı ise yüzde 10.64 ile Pabuçdere Barajı oldu.

İstanbul'da güncel baraj doluluk oranları şöyle:

• Alibey Barajı yüzde 30.58

• Büyükçekmece Barajı yüzde 25.23

• Darlık Barajı yüzde 53.4

• Elmalı Barajı yüzde 92.54

• Istrancalar Barajı yüzde 70.45

• Kazandere Barajı yüzde 10.77

• Pabuçdere Barajı yüzde 10.64

• Sazlıdere Barajı yüzde 22.14

• Terkos Barajı yüzde 22.48

• Ömerli Barajı yüzde 49,2

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN