Kurban Bayramı'nda emekliye müjde! Bayram ikramiyelerinde dev zam: Bayramda bol bol harçlık dağıtacaksınız...

Kurban Bayramı'nda emekliye müjde! Bayram ikramiyelerinde dev zam: Bayramda bol bol harçlık dağıtacaksınız...

Son aylarda emekli vatandaşların gündemidne yer alan bayram ikramiyesine dair müjdeler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen zam sinyali ile emeklilerin yüzü güldü. Kurban Bayramı'na sayılı günlerin kalmasıyla birlikte emeklilere zamlı ikramiyelerin verilmesi bekleniyor. Temmuz ayında yapılacak ara zam öncesinde ikramiye zammı gündemde. İşte tüm detaylar...

EMEKLİLERE ÇİFTE BAYRAM MÜJDESİ

,Ülkemizde yer alan milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan bayram ikramiyelerine dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kurban Bayramı'na sayılı günlerin kalmasıyla birlikte rakamlara dair beklentiler paylaşıldı.

Medyaradar tarafından paylaşılan bir haber ile birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen emekli ikramiyeleri için zam sinyali gündemde yer alıyor. Son aylarda gelen açıklamalar ile bayram ikramiyeleri 2 bin TL'ye kadar yükseltilmişti.

Emeklilerin gündeminde yer alan ikramiyelerdeki zam açıklamasında bu rakamların daha yukarıya çıkartılmasına dair planlamalar yapıldığı açıklanmıştı. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte yeniden zam haberleri gündemde yer alıyor. Peki emekli bayram ikramiyelerine ne kadar zam yapılacak?

130820222008328533168.jpg

EMEKLİ İKRAMİYELERİNDE ZAM

Sürekli olarak gündemde yer alan bayram ikramiyesi zamlarına dair kulislerde yer alan bilgiler paylaşılıyor. Kulislerde yer alan bilgilere göre emekli ikramiyelerine dair yüzde 45'lik bir zammın gündemde olduğu belirtiliyor. Bir başka kuliste ise zam oranlarının yüzde 50'ye kadar yükselmesiyle birlikte emekli ikramiyelerinin 3 bin TL'ye yükselme ihtimali gündemde yer alıyor.

ne-kadar-emekli-maasi-alirim-xfdu.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NEDİR?

Emekli bayram ikramiyeleri, Türkiye'de emekli olan kişilere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödenen bir tür ek ödemedir. Emekli bayram ikramiyeleri, emekli maaşının yanında verilen bir destektir ve emeklilerin bayram dönemlerindeki masraflarını karşılamaya yardımcı olmayı amaçlar.

İkramiyelerin miktarı, emekli olunan tarih, emekli aylığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen kriterlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu ikramiyeler, emeklilerin bayram coşkusunu ve refahını artırmak için sunulan bir teşviktir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN