Kurban etini kuyruk yağıyla pişirmeyin. Eti böyle pişirenler yandı. Kurban eti en iyi nasıl pişirilir?

Kurban etini kuyruk yağıyla pişirmeyin. Eti böyle pişirenler yandı. Kurban eti en iyi nasıl pişirilir?

Kurban etini eğer kuyruk yağı ile pişiriyorsanız büyük bir yanlışa davetiye çıkarıyorsunuz. Kurban Bayramı geldi çattı büyük tencereler ocak üzerindeki yerlerini aldı. Kurban bayramında etler nasıl pişirilmeli? sorusunun yanıtı işin uzmanından geldi. Ne kuyruk yağı ne de iç yağı en doğrusu bu şekilde pişiyor. İşte kurban eti pişirme yöntemi…

Kurban Bayramı da etme tatlı tüketimine karşı uzmanlardan uyarılarda gecikmiyor. Diyetisyen Buse Yıldız Tekirdağ, taze kesilen etlerin genellikle yeterince yumuşak olmadığı için hem pişirilmesinin zor olduğunu hem de sindirim problemlerine neden olabileceğini söyledim. Bu durumun önüne geçmek için en az saat dilimini işaret eden uzman isim etlerin beklemesi gereken süreyi açıkladı. İşte kurban eti pişirme yöntemi…

ETİ ÖNCE BEKLETİN

Kurban Bayramı’nda etlerin nasıl pişirilmesi gerektiği ile ilgili detayları paylaşan Diyetisyen Buse Yıldız Tekirdağ, taze pişirilen etlerin yumuşak olmaması nedeniyle sindirim problemlerine neden açabildiğini dile getiren Tekirdağ, bunu önlemek için en az 24 saat beklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte Uzmanlar hatalı et tüketiminin sebep olabileceği zararlar için tüm vatandaşları uyardım. Kahvaltılarda etin tercih edilmemesi gerektiğinin altını çizen Tekirdağ, sindirimi kolaylaştırmak amacıyla fiziksel aktivitelerin arttırılması gerektiğini de vurguladı.

Kurban Eti Nasıl Pişirilir? | Kurban KVS

SAKIN KUYRUK YAĞ EKLEMEYİN

Et tüketiminin yanında mutlaka sebze ağırlıklı besinlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Buse Yıldız Tekirdağ, Kurban Bayramı’nda çoğunlukla kahvaltıya kavurma ile başlandığını söyledi. Etin hemen kesildikten sonra tüketilmesinin doğru olmadığına dikkat çeken Tekirdağ, sindirim problemi oluşturabildiğinin altını çizdi. Kahvaltılarda et yerine yumurta, taze yeşillikler, peynir ve tam tahıllı ekmek gibi besinlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Tekirdağ, Bu sayede daha dengeli bir tüketim sağlanabileceğini aktardı.

Kurban Eti Pişirmenin Püf Noktaları: Sulu ve Lezzetli Et İçin Altın Kurallar - Sabır Gazetesi | Osmaniye ve Türkiye Haberleri

Bayramda et pişirirken dikkat edilmesi gereken detayları paylaşan Tekirdağ, “Pişen ete kuyruk ya da iç yağ eklenmemelidir. Bu, lezzet katmaya yönelik olsa da damar ve kalp sağlığı için zararlı olabilir. Bu nedenle, et kendi suyunu salana kadar kısık ateşte pişirilmelidir. Mangalda yapılan etin yanmamasına da özellikle dikkat edilmelidir. Ayrıca tüketilen et miktarına da dikkat edilmelidir. 100-150 gramdan daha fazla et tüketmemeye özen gösterin. Etin yanında glisemik indeksi yüksek olan besinlerden yani, pirinç pilavı, patates, börek gibi yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Bayramda hazımsızlık ve kabızlık gibi sorunlar sık görülebilir, bu yüzden etin yanında sebze yemekleri veya salata tercih edilmelidir” dedi.

Lokum gibi kurban eti için meğer bunu yapmak gerekiyormuş! İşte yumuş yumuş kurban eti pişirmek için tarif

YEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN

Kurban bayramında Gazi içeceklerin tercih edilmemesi gerektiğini ifade eden Tekirdağ, bu tür içeceklerinin reflüyü tetikleyebileceğini aktarırken kan şekerini yükselterek Hazımsızlık ve şişkinliğe neden olabileceğini aktardı. Bayramda çay ve kahve tüketiminin de sınırlandırılması gerektiğinin altını çizen Tekirdağ, Günlük alınması gereken Kafein miktarının 400 miligramı geçmemesi gerektiğini vurguladı. Bir fincan Türk kahvesinin 60 miligram bir büyük çay fincanının ise 70 miligram Kafein içerdiğini söyleyen Buse Yıldız Tekirdağ, şu açıklamalarda bulundu:

En Lezzetli Bayram Sofraları İçin: Bayram Tatilinde Gidebileceğiniz 5 Şehir | Şölen

“Günlük tüketilmesi gereken su miktarı en az 2.5 litredir. Bayram ikramlarında şerbetli tatlılar yerine sütlü ya da meyveli tatlılar tercih edilmelidir, miktarına dikkat ederek tüketilmelidir. 1-2 küçük dilimle sınırlandırılmalıdır. Öğün atlanmamalı, ana öğüne ek 2 ara öğün yapılmalıdır. Böylece hem sindirim sisteminiz rahat eder hem de tokluk hissiniz artar. Bayram boyunca tüketilen etlerden geriye kalanlar, büyük parçalar halinde değil, kuşbaşı veya kıyma gibi küçük parçalara ayrılmalı ve tek pişirilme amaçlı olacak şekilde poşetlenerek derin dondurucuya yerleştirilmelidir. Bayram süresince aktif olmaya özen gösterilmeli, hafif yürüyüşler veya basit egzersizlerle fiziksel aktiviteler sürdürülmelidir. Bayramda yapılan kaçamakları dengelemek için fiziksel aktiviteyi arttırmak önemlidir”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN