Küresel ısınma işçi sağlığını tehdit ediyor: Yılda 19 bin işçi sıcaktan ölüyor

Küresel ısınma işçi sağlığını tehdit ediyor: Yılda 19 bin işçi sıcaktan ölüyor

İklim krizinin en belirgin etkilerinden biri olan aşırı sıcak hava dalgaları, sadece doğal afetlere yol açmakla kalmıyor, aynı zamanda işçilerin sağlığını ve güvenliğini de ciddi şekilde tehdit ediyor. ILO, EPA ve WHO raporlarından elde edilen bilgilere göre, küresel ısınma sonucu artan sıcaklıklardan her yıl dünya genelinde yaklaşık 19 bin işçi hayatını kaybediyor.

İklim kriziyle birlikte artan sıcaklık dalgaları, dünya genelinde işçi sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Her yıl 18 bin 970 işçinin aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybettiği bildiriliyor. Dünya Çalışma Örgütü (ILO), ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) raporları, acil önlemler alınması gerektiğini ortaya koyuyor.

İŞÇİ SAĞLIĞINA YÖNELİK ARTAN TEHLİKE

Aşırı sıcaklara maruz kalan işçi sayısı yıllar içinde artarken, bu durum özellikle dışarıda çalışanlar için büyük risk oluşturuyor. ILO'nun raporuna göre, 2000-2020 yılları arasında işçilerin sıcak havalara maruz kalma süresi %34,7 artış gösterdi. Tarım, inşaat, çöp toplama, ulaşım, turizm ve spor sektörlerinde çalışanlar en çok etkilenen gruplar arasında yer alıyor.

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Açık havada çalışan işçilerin sağlığını korumak için su tüketimi, yeterli mola ve gölge alanlarda çalışma gibi önlemler hayati önem taşıyor. İşverenler, çalışma şartlarını iyileştirmeli ve işçileri potansiyel tehlikeler konusunda bilgilendirmeli. Ayrıca, hava kalitesi ve iç mekan havalandırmasının sürekli kontrol edilmesi sağlık koşullarını desteklemek için kritik.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN