Kurtulmuş'tan Kırım Tatar Sürgünü'nün 80. yıl dönümünde anlamlı mesaj

Kurtulmuş'tan Kırım Tatar Sürgünü'nün 80. yıl dönümünde anlamlı mesaj

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırım Tatar Sürgünü'nün 80. yıl dönümünde, Kırım Tatarlarının acılarını paylaştığını belirtti. Kurtulmuş, Kırım Tatarlarının haklarını uluslararası platformlarda savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırım Tatar Sürgünü'nün 80. yıl dönümünde, hayatını kaybeden Kırım Tatarları için duyduğu derin üzüntüyü ve onların acılarını paylaştığını belirten anlamlı bir mesaj paylaştı. Kurtulmuş, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Kırım Tatarlarının yaşadığı bu büyük mezalimi anarak, "Kırım Tatar Sürgünü'nün 80’inci yıl dönümünde, bu büyük mezalimde hayatını kaybeden Kırımlı kardeşlerimizin hüznünü tüm kalbimle hissediyor ve acılarını paylaşıyorum" ifadelerine yer verdi.

Paylaşımında, Kırım Tatarlarının kültür ve kimliklerinin korunmasının önemine de dikkat çeken Kurtulmuş, şu vurguyu yaptı: "Kültür ve kimliklerinin korunması başta olmak üzere Kırımlı soydaşlarımızın haklarını savunmaya ve uluslararası tüm platformlarda en güçlü şekilde desteklemeye devam edeceğiz."

Kırım Tatar Sürgünü, 1944 yılında Stalin yönetimindeki Sovyetler Birliği tarafından Kırım Tatarlarına karşı gerçekleştirilen zorunlu sürgün ve soykırım olarak tarihe geçti. Sürgün sırasında binlerce Kırım Tatarı hayatını kaybetmiş, büyük bir kısmı ise zor koşullar altında hayatta kalma mücadelesi vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN