Kurtulmuş'tan peş peşe ziyaret: Özel ile görüştü

Kurtulmuş'tan peş peşe ziyaret: Özel ile görüştü

Yeni Anayasa tartışmaları gündemde yerini korurken TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi parti lider ve grup başkanlarına ziyaret gerçekleştiriyor. Kurtulmuş bugün, Gelecek Partisi Grup Başkanı Özdağ'ın ardından CHP lideri ve Grup Başkanı Özel ile görüştü.

Bir süredir yeni Anayasa tartışmaları devam ederken Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararlarına yönelik attığı adımlar sonrası gündem yeniden hareketlendi. Siyasi parti ve liderleri Yargıtay'ın kararlarına ve yeni Anayasa tartışmalarına karşılık açıklamalarını sürdürüyor.

ÖZÜR ÖZEL'E ZİYARET

Yoğun gündem arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi parti ziyaretlerini sürdürüyor. Meclis Başkanı seçildikten sonra kendisini ziyaret eden partilere iade-i ziyarette bulunan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Grup Başkanı Özür Özel ile Meclis odasında görüştü.

1kapak-005.jpg

Ziyaret sonrası açıklama yapan Özel, görüşmenin son derece samimi bir ortamda gerçekleştiğini söyledi.
Görüşmenin içeriğinde yeni Anayasa konuşulup konuşulmadığı sorusuna cevap veren Özel, bu konularla ilgili konuşmayı yerel seçimlerden sonraya bıraktıklarını söyledi.

'AÇIK BİR MEYDAN OKUMADIR'

Ogün Samast’ın tahliyesine ilişkin soruya da yanıt veren Özel, "Bir el 4 aydaki kanaati değiştirmiş. Bir el 6 ay olacak bir şeyi 4’üncü aya çekerek 2 ay öne çekmiş. Bir el punduna getirmiş katilini serbest bırakmış. Bir el Dink’in katilini korumuş kollamış. Günü gelince de hepimize şu mesajı vermiş; ‘Gerekirse bu derin yapı katiline sahip çıkar.’ Bu kadar güçlüyüz diyor. Bu Türkiye Cumhuriyetine açık bir meydan okumadır. Bu, ‘biz gerekirse katilimize bile sahip çıkarız’ demektir” ifadelerini kullandı.

SAADET PARTİSİ GRUBUNA ZİYARET

Kurtulmuş, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ ve grup başkanvekilleri ile bir araya geldi.

1kapak-006.jpg

DİĞER PARTİLERİ DE ZİYARET ETMİŞTİ

Kurtulmuş, önceki gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu da ziyaret etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN