Kurum, Kanal İstanbul mağdurlarıyla görüştü: Sorular yine yanıtsız kaldı

İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Başakşehir’de katıldığı bir programda Şahintepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümde haklarının verilmediğini iddia eden vatandaşların protestosu ile karşılaştı. Programda soru sormasına izin verilmeyen mahalleli Nagihan Kamçı, program bitiminde polisin engellemesine karşın Kurum ile bir odada görüşmeyi başarabildi. Dört kişinin katıldığı görüşmedeki bazı anlar da mahalleli tarafından kayda alındı. Kurum “Kanal İstanbul’u yapacak mısınız?” sorusuna ise yanıt vermedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, Başakşehir'de katıldığı bir etkinlik sırasında, kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle mağdur olduklarını öne süren Şahintepe Mahallesi sakinlerinin protestoları ile karşılaştı. Programda soru sormak isteyen mahalle sakinlerinden Nagihan Kamçı'ya söz hakkı verilmemesi gerginliğe yol açtı. Etkinliğin sonunda, polis engellemesine rağmen, Kurum ve mahalle sakinleri arasında kapalı kapılar ardında bir görüşme gerçekleşti.

KURUM NOT ALMAKLA YETİNDİ

Görüşmede, dört mahalle sakini yer aldı ve bu buluşmanın bazı bölümleri kayıt altına alındı. Kamçı, Kurum'a daha önceden vaat edilen ancak sonrasında adı anılmayan Kanal İstanbul projesini sordu. Kurum, bu soruya net bir yanıt vermekten kaçındı ve sadece not aldığı görüldü. Diğer bir mahalle sakininin, Kanal İstanbul projesi nedeniyle evlerinin yıkıldığını ve sabah erken saatlerde komşularının evinin polis eşliğinde yıkıldığını belirterek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN