Kuruyan baraj tehlike saçıyor: Canlılara bataklık tuzağı

Barajlardaki su seviyesinin azalmasıyla birlikte oluşan bataklıklar canlılar için tehlike oluşturuyor. Adeta bir tuzağa dönüşen bataklıklar, ormanda yaşayan köpekleri içine çekiyor. Çevredeki vatandaşların yardımı sayesinde bataklığa saplanan köpekler yoğun mücadelenin ardından kurtarıldı.

Sazlıbosna Barajı çevresinde oluşan tehlike canlıları ölüme sürüklüyor. Bölge halkı ise yetkililerden önlem alınması için çağrıda bulundu.

Bataklığa saplanan bir köpeğin yardımına baraja balık tutmaya gelen 4 kişi koştu. El ve dizlerinin üzerinde ilerleyen 2 kişi köpeği kurtarmak için yoğun çaba sarfetti. Yaklaşık yarım saat süren çaba sonunda köpek, bataklıktan çıkarıldı.

yeni-proje-19.jpg

Ayhan Şenses ile Lütfi Yalçın'ın bataklığa saplanan köpeği kurtarma çabası arkadaşlarının cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

yeni-proje-20.jpg
Ayhan Şenses ve Lütfi Yalçın

Ayhan Şenses, daha önce yaşadığı olay nedeniyle aslında köpeklerden korktuğunu belirterek, “Onu orada o şekilde görerek bırakamazdık. Soyunduk, su içerisine girdik. İlk başta kurtaramadım sonra gittim büyük bir ağaç parçası buldum, onunla çıkartmaya çalıştım. İnsanın beline kadar bataklık bir alandı. Bizim için canlı olması bizim için yeterliydi. Koşullar ne olursa olsun bir candı ve kurtarılması gerekiyordu. Çok uğraştık ama çok şükür bir canı kurtardık" dedi.

yeni-proje-21.jpg

Lütfi Yalçın da, “Zaman zaman balığa gideriz. Ayhan hem bir canı kurtardı hem de bu vesile ile köpek korkusunu da yenmiş oldu" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN