Kütahya için korkutan deprem uyarısı: Naşa deprem kümesi hareketlendi

Kütahya için korkutan deprem uyarısı: Naşa deprem kümesi hareketlendi

Kütahya’da yaşanan 5 büyüklüğündeki depremin ardından, Naşa deprem kümesinin bölgeye doğru hareket ettiği tespit edildi. Uzmanlar, vatandaşları artan sismik aktivite konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Kütahya’da dün kaydedilen 5 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlar, bölgedeki deprem hareketliliğinin arttığını belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Prof. Dr. Osman Bektaş, Naşa deprem kümesinin Kütahya yönüne doğru ilerlediğini açıkladı.

Bektaş sosyal medya paylaşımında, “4 gün önce meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremden sonra, depremsellik 4,9 büyüklüğü ile Kuzeydoğu ve Kütahya-Tavşanlı istikametine doğru genişlemeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Uzman ayrıca, 6,1 büyüklüğündeki Sındırgı depreminin çevredeki fay sistemlerinde oluşan sıcak su valflarını aktive ederek deprem hareketliliğini artırdığını belirtti. Ege Bölgesi’nde Simav ve Gediz faylarının sınırladığı Uşak Bloku’nun 1969-2025 yılları arasında makro deprem kümeleri oluşturduğunu ifade eden Bektaş, benzer depremselliğin Kütahya’ya yöneldiğini aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN