KYK borç yapılandırma nasıl yapılır? İşte başvuru sayfası

KYK borç yapılandırma nasıl yapılır? İşte başvuru sayfası

KYK borç yapılandırma başvurusu, internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı'nın www.ivd.gib.gov.tr sitesinden yapılabilecek. 30 Nisan 2021 tarihinden önceki borçları kapsayacak yapılandırmayla birikmiş borçlar 6, 9, 12, 18 eşit taksite bölünebilecek. İşte, KYK borç yapılandırma başvuru şartları...

KYK borcu nasıl yapılandırılır, sorusu yanıt buldu. Vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlk taksitin 31 Ekim 2021 tarihine kadar ödenmesi gerekecek.

KYK BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Borç yapılandırma başvuruları internet üzerinden ve vergi dairelerine bizzat giderek yapılabilecek. Online başvurular Gelir İdaresi Başkanlığı'nın www.ivd.gib.gov.tr web sitesinden alınacak. Siteye e-Devlet bilgileriyle giriş yapmak da mümkün. Ödemeler kredi kartıyla veya havale ile yapılabilecek.

2021-06-09-115157.jpg

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA NE ZAMAN?

KYK borcu ve diğer vergi borçlarının yapılandırması için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, Ticaret Bakanlığı'na, il özel idarelerine, belediyelere olan borçlar için ilk taksitin 30 Eylül 2021 tarihine kadar, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı borçlar için ise ilk taksitin 31 Ekim 2021 tarihine kadar ödenmesi gerekecek.

Yapılandırılacak tutarların, kanunda öngörülen süre ve şekilde ödenmemesi halinde vade tarihinde değişiklik yapılmayacak. Yapılandırılacak borcun taksitle ödenmek istenmesi halinde borçlular, başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih edecek. Tercih edilen taksit süresinden daha uzun bir sürede ödeme yapılamayacak.

KYK BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURU EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN