KYK borçları için af var mı, çıkacak mı? Öğrenci kredisi borcu affı olacak mı, nasıl başvurulur? Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor!

KYK borçları için af var mı, çıkacak mı? Öğrenci kredisi borcu affı olacak mı, nasıl başvurulur? Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor!

KYK borçları için af var mı veya çıkacak mı? Öğrenci kredisi borcu affı var mı, nasıl başvurulur? Soruları pek çok kişi tarafından büyük bir merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

KYK olarak da bilinen Kredi ve Yurtlar Kurumu, 1961 yılında maddi durumu iyi olmayan üniversitelerde öğrenimine devam eden yükseköğretim öğrencileri için kurulmuştur. KYK, ekonomik durumu uygun olmayan öğrencilere burs ve öğrenci kredisi sağlamaktadır. Burs, karşılıksız bir burs olup, farklı sebepler olmadıkça verilecektir. Öğrenci kredisi bursla aynı olmasına rağmen geri ödenen bir burs. Öğrenci, mezun olduktan sonra öğrenim kredisi borcunu ödemek zorundadır. Henüz işletmede ustalaşmamış, sabit bir geliri veya parası olmayan bu yeni mezun öğrenciler bir anda oldukça büyük meblağlar ödemek zorunda kalıyorlar. Sonuç olarak, birçok kişi bu borçları reddediyor ve farklı endişeler ve faiz oranları gibi zorluklarla karşılaşıyor. Bugün öğrenciler bu borçların ödenmesini talep ediyor.

ÖĞRENCİ KREDİSİ AFFI OLACAK MI?

KYK Bursu zaten ücretsiz ve bu bursu geri verilmemektedir. Ancak, bu öğrenci kredileri için geçerli değildir. Öğrenci kredisi borçları faiziyle birlikte geri alınacaktır. Öğrencilerin bu parayı 4 yıl içinde aldıkları düşünülürse 25-30 bin TL borcu var. Çoğu lisansüstü öğrenci bu parayı karşılayamaz gibi görünüyor. Bu durumda, bu tutarın faizi her geçen gün artmaktadır.

KYK borcuyla ilgili birçok af haberi gelmişti. Ancak KYK borçları ya da öğrenci kredisi borçları af değildi. Ancak birçok kez bu borçların faizi silindi. Faiz affı çıkarılarak geri kalanı taksitle ödenerek vatandaşlarımızın geri ödemesi kolaylaştı. Yeni yılda bu konuda araştırma yapılması planlanıyor. Ancak borç tutarı kaldırılmaz ve sadece faizi kaldırılır ve geri ödeme taksitler halinde yapılır ve geri ödemesi daha kolay olur.

KYK BORÇLARI İÇİN FAİZ AFFI RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI MI?

Vergi borcunun yeniden yapılandırılması seçeneği geçmişte birkaç kez kullanılmıştır. Bu vergi aflarının bir parçası olarak, bireyler öğrenci kredileri ve KYK hibeleri gibi çeşitli borçlarını yeniden yapılandırabilirler. Bu kapsamda faizin büyük bir kısmı kaldırıldığında sermayenin taksitle ödenmesi mümkün hale geldi. Yine böyle af haberleri gündemde. Faiz affı henüz taslak aşamasında olduğundan Resmi Gazetelerde yayımlanmamıştır.

KYK borçlarında af olmadığı durumlarda size çeşitli ödeme seçenekleri sunar. Biri borcu yıllar içinde taksitlere bölüyor. Ayrıca borçlarınız mezun olduktan sonra bir yıl ertelenecektir. Bunu KYK kuruluna bir başvuru göndererek yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN