KYK yemek yardımı nedir, kimlere yapılır? KYK beslenme yardımı ücretleri 2022

KYK yemek yardımı nedir, kimlere yapılır? KYK beslenme yardımı ücretleri 2022

KYK yurtlarına başvurmuş olan öğrencilerin merak ettiği sorulardan biri de yemek ücretleri olarak karşımıza çıkıyor. KYK yurtlarının sunduğu KYK yemek yardımı ne demek? Pek çok öğrenci bu soruyu merak ediyor. KYK yemek yardımı ne demek? KYK yemek yardımı ödemeleri kaç TL? KYK beslenme yardımı ne anlama geliyor? Sorularının cevabı ve konuyla ilgili daha fazla detaya ulaşmak için haberimize göz atabilirsiniz…

KYK yemek yardımı ne demek? KYK yurduna başvuran öğrenciler, KYK yurduyla ilgili birçok soruyu merak etmektedir. Devletin sağladığı KYK yemek yardımı öğrencilerin ilgi odağında. KYK yemek yardımı ne demek? KYK yemek yardımı ödemeleri kaç TL? KYK beslenme yardımı ne anlama geliyor? İşte detaylar…

KYK BESLENME YARDIMI NEDİR?

Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü’nün konu hakkında yapmış olduğu açıklama şöyle;

 "Yurtlarımızda barınan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımı; 2021-2022 öğretim dönemi için yeniden güncellenerek 1 Mart 2022 tarihinden itibaren sabah kahvaltısı yardımı 8,00 TL, akşam yemeği yardımı ise 17,00 TL olmak üzere toplam 25,00 TL olarak uygulanmaktadır."

KYK yurdunda kalan öğrencilere sadece KYK yemekhanesinde kullanılan 25 TL'lik yemek verilmektedir. Böylelikle öğrenciler yemek ücretini yemek parası ile birlikte ödeyerek KYK yemekhanelerinden istedikleri yemeği alabilirler.

KYK YEMEK YARDIMLARI KAÇ TL?

Sabah kahvaltısına özel olarak sağlanan KYK yemek yardımı 8,00 Türk Lirası, Akşam yemeğine özel olarak sunulan miktarsa 25,00 Türk lirasıdır. Öğrenciler bu yardımla KYK yemekhaneleri içerisinde kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN