KYK yurtlarında ihmaller silsilesi: 100'ü aşkın öğrenci zehirlendi

KYK yurtlarında ihmaller silsilesi: 100'ü aşkın öğrenci zehirlendi

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde KYK Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan 110 öğrenci, yurtta yedikleri yemekten dolayı rahatsızlanınca gıda zehirlenmesi gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Hastanenin acil servisi ve koridorlarda serum tedavisi uygulanan öğrenciler taburcu edilirken, yemekten alınan numuneler tahlile gönderildi.

KYK yurtlarında sık sık yaşanan asansör kazaları, ölüm dahil birçok ağır sonuca neden olurken, söz konusu yurtlardaki ihmaller silsilesi de gündemden düşmüyor. Son olarak Isparta’nın Yalvaç ilçesinde bulunan KYK Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, akşam yemeğinde yedikleri kuru fasulye, pilav ve triliçe tatlısı sonrası mide bulantısı, ishal ve kusma şikayetiyle rahatsızlandı.

İhbar üzerine öğrenci yurduna çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından 110 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesi ile Yalvaç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

1-005.jpg

İNCELEME BAŞLATILDI

Hastanenin acil servisi ve koridorlarda serum tedavisi uygulanan öğrenciler tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi. Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili inceleme başlatılırken, yemekten alınan numuneler tahlile gönderildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN