Türkiye'ye iadesine karar verilmişti: Levent Göktaş tutuklandı

Bulgaristan, akademisyen Necip Hablemitoğlu suikastının faillerinden eski Özel Kuvvetler komutanı albay Levent Göktaş'ın Türkiye'ye iadesini kabul etmişti. Bulgaristan'dan Türkiye'ye iade edilen Göktaş, hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelisi olarak kırmızı bültenle aranırken Bulgaristan'da yakalanan ve iadesine karar verilen emekli albay Levent Göktaş bugün Türkiye'ye getirildi.

Levent Göktaş, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 2002 yılında Ankara’daki evinin önünde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılması üzerine firar etmişti. Göktaş, Bulgaristan’da yakalanarak tutuklanmıştı.

2222.jpg

Bulgaristan Haskova Mahkemesi, Türkiye’nin Levent Göktaş için yaptığı iade talebini reddetmiş, ancak bu karara yapılan itiraz kabul edilmiş ve Göktaş’ın Türkiye’ye iadesine karar verilmişti. Levent Göktaş’ı taşıyan uçak İstanbul Havalimanı'na indi.

TUTUKLANDI

Bulgaristan'dan Türkiye'ye iade edilen Hablemitoğlu suikastı faillerinden Levent Göktaş, hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN