Levent Göktaş'ın avukatı açıkladı: Türkiye’ye iade edilmek istiyor mu?

Levent Göktaş'ın avukatı açıkladı: Türkiye’ye iade edilmek istiyor mu?

hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve Bulgaristan'da yakalanan Necip Hablemitoğlu suikastı zanlısı Mustafa Levent Göktaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz, iade süreci hakkında konuştu.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, EGM İnterpol Daire Başkanlığının talebi üzerine hakkında kırmızı bülten çıkarılan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının katil zanlılarından firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan'ın Svilengrad şehrinde yakalandı.

Adalet Bakanlığı ve EGM Interpol Daire Başkanlığı, gözaltına alınan Göktaş'ın Türkiye'ye iade edilmesine yönelik işlemleri başlattı.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Yakalama ve iade konusuna ilişkin Göktaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz Medyascope'a konuştu.

Göktaş’ın Türkiye’deki avukatı Hüseyin Ersöz, Levent Göktaş’ın Türkiye’ye iade edilmesine dair bir talebi olup olmadığını bilmediğini belirtirken Bulgaristan’da da bir avukatı olduğunu ve Bulgaristan’daki işlemlerinin bu avukatı aracılığıyla sürdürüleceğini ifade etti.

“Yurtdışına gittiğinden beri görüşmedik”

18 Ocak 2002’de düzenlenen Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında 8 Haziran günü dokuz kişi hakkında gözaltı karar verilmişti. Gözaltı kararı verilen kişiler arasında emekli Albay Levent Göktaş da vardı. Sabah saatlerinde evinde arama yapılan ve o günden beri haber alınamayan Göktaş ile avukatı Hüseyin Ersöz de 8 Haziran’dan sonra hiç temas kuramadığını söyledi. Ersöz, Göktaş’ın yaklaşık üç aylık süreçte Bulgaristan dışında başka bir ülkeye gitmediğini düşündüğünü ancak bununla ilgili elinde resmî bir evrak bulunmadığını söyledi. Hüseyin Ersöz, Göktaş’ın Türkiye’ye iade edilmesi halinde avukatlığını yapmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

SEDAT PEKER BİR TAKIM İDDİALAR ÖNE SÜRMÜŞTÜ

Diğer yandan Sedat Peker, Levent Göktaş hakkında da birtakım iddialar öne sürmüştü. Polislerin 8 Haziran sabahı 07:30’da Göktaş’ın evine geldiklerini ve Göktaş’a “adeta kaçması için zaman tanıdıklarını” belirten Peker, “Bu görüntülerin kopyasına sitedeki arkadaşlardan ulaştım, bir kopyası bende var. Şu an yayınlamamamın sebebi devam eden tahkikata zarar vermemek. Eğer ki polis arkadaşlar bu görüntüleri dosyaya eklemezlerse vakti geldiğinde ben yayınlayıp herkese göstereceğim” demişti.

YASAYA GÖRE BELLİ OLACAK

Türkiye ve Bulgaristan arasında 26 Mayıs 1930 yılında Suçluların İadesi Anlaşması imzalanmıştı. Medyascope’a konuşan Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersin Barkın, bu anlaşmanın varlığının ve soruşturmanın siyasî değil adli suça yönelik olmasının Göktaş’ın Türkiye’ye iadesini kolaylaştırabileceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN