Siyasi Parti Genel Başkanları İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yıl dönümünü kutladı

Siyasi Parti Genel Başkanları İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yıl dönümünü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve muhalefet partisi liderleri Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Temel Karamollaoğlu İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yıl dönümünü kutladı.

Siyasi Parti Genel Başkanları İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yıl dönümünü kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı’nın 101’inci yıl dönümünde şunları söyledi:

''Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu metinlerinin başında gelen İstiklal Marşımız, milletimizin binlerce yıllık devlet birikimini ve medeniyet değerlerini akıllara ve gönüllere işlemiştir. Merhum Mehmet Akif Ersoy'un istiklal harbimizin manevi cephesini tahkim etmek üzere kaleme aldığı İstiklal Marşımız, milletimizin ortak değeri ve kardeşliğimizin çimentosudur.

MİLLİ MARŞIMIZIN ÖNEMİNİN DAHA GÜÇLÜ İDRAK EDİLMESİNİ TEMİN ETTİK

Millî Mücadele ruhunun sembolü olan İstiklal Marşımızda ifade bulan değerlere her zaman sahip çıkacak, yeni nesillerin de bu değerlerle yetişmesi için var gücümüzle çalışacağız. İstiklal Marşı'nın yazılmasının ve TBMM tarafından kabul edilmesinin 100. yılı dolayısıyla geçtiğimiz yılı İstiklal Marşı Yılı olarak ilan ederek, yıl boyunca düzenlenen özel etkinliklerle Milli Marşımızın anlam ve öneminin daha güçlü idrak edilmesini temin ettik.

İSTİKLAL MARŞIMIZ ETRAFINDA KENETLENMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bütün bir millet olarak ebedi ve ezeli kardeşliğimizi her zaman diri tutacak ve İstiklal Marşımız etrafında kenetlenmeye devam edeceğiz. İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını hayırla ve şükranla yad ediyor, vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum''

KILIÇDAROĞLU: VATAN ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY’U RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabındaki paylaşımında “Milletimizin benliğinde bulunan istiklal ve özgürlük arzusunun destanı olan İstiklal Marşı'mızın, TBMM tarafından kabulünün yıl dönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

AKŞENER: MEHMET AKİF ERSOY'U VE MİLLÎ MÜCADELEMİZİN TÜM KAHRAMANLARINI SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM

İYİ Parti lideri Meral Akşener sosyal medya hesabından, ''Bağımsızlık mücadelemizin ruhunu mısralarında taşıyan #İstiklalMarşı'mızın kabulünün yıl dönümünde; İstikbalimizi istiklalden ayrı düşünmeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve millî mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum.'' açıklamasında bulundu

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN: BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SİMGESİ İSTİKLAL MARŞI'MIZIN KABULÜNÜN 101. YILI KUTLU OLSUN

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

''Bağımsızlığımızın simgesi #İstiklalMarşı'mızın kabulünün 101. yılı kutlu olsun. İstiklal Marşımızın şairi #MehmetAkifErsoy’u rahmetle anıyorum.''

GELECEK PARTİSİ LİDERİ AHMET DAVUTOĞLU: TÜM İSTİKLAL KAHRAMANLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUM

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101. yıl dönümünde Milli Şairimiz #MehmetAkifErsoy başta olmak üzere tüm İstiklal kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum.'' dedi.

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAĞLU: MEHMET AKİF ERSOY’U MİNNETLE YÂD EDİYORUM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da paylaşımında şunları söyledi:

''Milletimizin bağımsızlık konusundaki kararlılığının tezahürü, birlik ve beraberliğimizin sembolü ve bizi biz yapan değerlerin manzumesi #İstiklalMarşı’mızın kabulünün 101. yılında; ‘Vatan Şairimiz’ M. Akif Ersoy’u ve tüm İstiklal kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN