Liderlerden Konya'daki katliama kınama

Liderlerden Konya'daki katliama kınama

Konya'da yaşanan ve aynı aileden yedi kişinin hayatını kaybettiği korkunç saldırı sonrası siyasi parti liderleri kınama ve provokatif eylemler için uyarı açıklamaları yaptı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ve Deva Partisi Genel Başkanı Babacan yaşanan saldırıyı kınadı.

Konya'da yaşanan ve aynı aileden yedi kişinin silahlı saldırı ile öldürüldüğü katliama liderler sessiz kalmadı. Konya'da yaşanan saldırıda Yaşar Dedeoğlu,Barış Dedeoğlu,Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğluve Sibel Dedeoğlu’nun cansız bedenleri bulunmuştu

Konya Meram'da 24 yıldır yaşayan Dedeoğulları ailesinin son 15 yıldır komşularının ırkçı saldırısına uğradığı iddia edilmişti. Saldırı sonrası liderlerden kınama mesajları geldi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile saldırıyı sert bir dille kınarken provokatif eylemler içinde uyarıda bulundu.

'KOMŞUYU KOMŞUYA DÜŞMAN EDENLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

Ahmet Davutoğlu, mesajında 'Birlik ve kardeşlik şehri Konyamızda yaşanan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Vefat eden kardeşlerime rahmet, ailelerine sabır, hemşehrilerime başsağlığı diliyorum. Milletimizi nifak tohumlarıyla bölmeye çalışanlara, komşuyu komşuya düşman edenlere geçit vermeyeceğiz'

Davutoğlu yayınladığı videoda çok önemli açıklamalar yaptı. Davutoğlu konuşmasında,

'Ülkemizin güneyindeki orman yangınları hepimizin yüreğini dağlarken Konya'dan gelen acı bir haber ile hepimiz sarsıldık. Aynı aileden yedi kişinin menfur bir saldırıda hunharca katledilmesini en şiddetli şekilde kınıyor hayatını kaybeden hemşerilerime vatandaşlarıma Allah'tan rahmet diliyor ailelerine başsağlığı niyaz ediyorum' dedi. Davutoğlu, yaşanan katliam ile ilgili olarak 'Buradan adli ve idari yetkililere sesleniyorum bu konu en kısa sürede soruşturmalı failleri ve azmettiricileri bulunmalı ve en sert şekilde cezalandırılmalıdır ayrıca yeni provokatif eylemlere izin vermemek açısından şehrimizde her türlü tedbir alınmalıdır. Yine Konyalı hemşehirilerime sesleniyorum asırlarca insan temelli irfan kültürü merkezi olan şehrimizde bu tür provokatif eylemlere karşı omuz omuza vermeliyiz, komşular her birine saygı ve muhabbetle davranmalı özellikle bugün bütün bu provokatif odaklara karşı Konyalı kimliğinin gereğini yapmalıyız omuz omuza veriniz değerli hemşerilerim sivil toplum kuruluşları sizlerde bir an önce ortak bir açıklama ile hem bu saldırıya karşı ortak bir tavır sergilemelisiniz hem de yeni provokatif eylemlere karşı birlikte bir mücadele içine gireceğimizi ilan etmelisiniz' dedi.

'KARDEŞLİĞİ BOZMAK İSTEYENLERİN OYUNLARINI BİZ BOZACAĞIZ'

Davutoğlu,konuşmasına 'Bütün bu gelişmeler karşısında özellikle iktidar yetkililerine sesleniyorum. Artık toplumu kutuplaştırıcı, dışlayıcı ayrımcılığa sebebiyet veren söylemlerden uzaklaşınız. Her konuda toplumu kutuplaştırmanın geldiği yerler komşuyu komşuya düşman edecek bir kültürün yayılmasına yol açıyor. Bugün hepimizin ihtiyaç hissettiği şey basiret, basiret, basiret. Şimdi üzerimize düşen görev ülkemizin üzerine çökmüş olan bu kara bulutların ortamında eşit vatandaşlığın ve ortak kaderdaşlığın gereğini yapmaktır. Bütün engelleri aşacağız, kardeşliğimiz daim olacak. Kardeşliği bozmak isteyenlerin oyunlarını biz bozacağız' diye ekledi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Konya'daki silahlı saldırı üzerine açıklama yaptı. Babacan, sosyal medya üzerinden verdiği mesajda 'Konya’da Dedeoğulları ailesinin 7 ferdini katleden vahşeti esefle kınıyorum. Adli ve idari ihmal iddiaları dikkatle incelenerek aydınlatılmalıdır. Şiddetin her türünden arındırılmış, birarada ve huzur içinde yaşayacağımız Türkiye’ye kavuşacağımıza yürekten inanıyorum' dedi.

İMAMOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürülmesi hakkında açıklama yaptı.

İmamoğlu, "Bu insanlık dışı olayı gerçekleştiren kişi veya kişiler bir an önce yakalanıp, yargı önüne çıkarılmalıdır." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN