Lise mezunlarının dikkatine! Dışişleri Bakanlığı KPSS şartsız personel alımı yapacak!

Lise mezunlarının dikkatine! Dışişleri Bakanlığı KPSS şartsız personel alımı yapacak!

Bakanlıklar kapsamında yayınlanan ilanlar dikkat çekerken Dışişleri Bakanlığı KPSS şartı olmaksızın personel alımı yapılacağını duyurdu. Yeni personel alımları ile ilgili detaylar araştırılırken Türk uyruklu personel alımı yapılacağı belirtildi. İşte Dışişleri Bakanlığı personel başvuru detayları…

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ilan doğrultusunda kurum bünyesindeki eleman eksikliğini tamamlamak için personel alımı yapılacağı belirtildi. Adaylardan istenen şartlar merak edilirken KPSS şartının olmaması da dikkat çekiyor. Dışişleri Bakanlığı kapsamında büyükelçilik kadrosunda çalışacak Türk uyruklu personel arandığı aktarıldı. İşte Dışişleri Bakanlığı personel başvuru detayları…

BÜYÜKELÇİLİĞE PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Dışişleri Bakanlığı yayınladığı son ilan kapsamında Kenya Nairobi Büyükelçiliği’nde çalışacak sözleşmeli sekreter aradığını duyurdu. Adaylardan istenen şartlar ve detaylar merak edilirken Türk uyruklu personel arayışının devam ettiği aktarıldı. Bunun yanı sıra başvuruda bulunacak adayların sınavla ilgili dikkat etmesi gereken kurallarda belirtildi. Sınav ücreti ve vize ücretlerinin adaya ait olduğu aktarılırken özel şartlar istendiği de ifade edildi.

disisleri-bakanligi-1.jpg
Dışişleri Bakanlığı kapsamında yapılacak personel alımlarında 657 sayılı devlet memurları kanunu geçerli olduğu vurgulandı. Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması istenirken kamu haklarından mahrum olmaması, görevini yapmaya engel olabilecek herhangi bir özrünün bulunmaması, 18 yaşından büyük olması ve sabıka kaydını temiz olması şartları isteniyor. Bunlara ek olarak erkek adayların askerlikle ilişiğinin bulunmaması ya da askerlik görevini tamamlamış olması gerekiyor.

ADAYLARDAN İSTENEN ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Dışişleri Bakanlığı kapsamında yapılacak personel alımları için adaylardan özel şartlarda isteniyor. Bakanlık tarafından belirlenen başvuru şartları şu şekildedir:

  • Sınav günü itibarıyla 41 yaşından küçük olması,
  • Bilgisayar uygulamalarını kullanabiliyor olması,
  • İyi derecede Türkçe ve İngilizce biliyor olması,
  • En az lise mezunu olması şartları isteniyor.

9 Haziran 2023 tarihinde başlayan başvuruların 26 Haziran 2023 tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Başvuruda bulunacak adayların elektronik ortamda kariyer adresi üzerinden ilana başvuruda bulunabileceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN