Lise, ön lisans, lisans mezunları dikkat! Yüksek maaşla çağrı merkezi personeli alınacak: Bakanlık duyurdu

Lise, ön lisans, lisans mezunları dikkat! Yüksek maaşla çağrı merkezi personeli alınacak: Bakanlık duyurdu

2023 yılı ile birlikte sık sık açıklanan personel alımlarına yenileri eklenmeye devam ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte yeni alımlar paylaşıldı. Duyuru ile birlikte 117 çağrı merkezi personeli alacağına dair detay açıklandı. 112 acil çağrı merkezi personel alımı dikkat çekti. İşte tüm detaylar...

BAŞVURULAR 11 NİSAN İLE BAŞLIYOR!

İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan personel alımlarına dair detaylar paylaşıldı. Son aylarda sürekli olarak duyurulan personel alımları her geçen gün hız kazanıyor. Nüfus müdürlüklerine yapılacak olan personel alımları ile birlikte 33 sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtildi.

Paylaşılan ilan ile birlikte başvuru başlangıç tarihi olarak 11 Nisan ayı işaret edildi. Başvur duyurusu ile birlikte yayınlanan detaylar sonrasında iş imkanı arayan vatandaşlar araştırmalara başladı. 112 Çağrı merkezlerine yapılacak olan alımların ne zaman yapacağına dair araştırmalar sürüyor.

help-desk.webp

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İçişleri Bakanlığınca yapılacak olan alımlar ile birlikte 117 çağrı karşılama personeli alınacak. Yapılacak olan alımlar ise 20 ilde gerçekleştirilecek. Karşılama personel alım başvuruları için gerekli olan şartlar ise şu şekilde;

  • Yapılacak olan alımlarda pozisyon ve unvan ayrımına bakılmamasıyla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonunda çalışmıyor olmak gerekir.
  • Pozisyon ve unvan ayrımına bakılmamak kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmak durumunda yer alırken sözleşmenin fesih edilmesi ile birlikte 1 yıllık bekleme süresi son başvuru tarihi ile birlikte doldurmuş olmak gerekir.
  • ÖSYM tarafından düzenlenen 2022 tarihli Kamu Personel Seçme Sıvanı (KPSS) (B) Grubundan; lisans mezunu olması durumunda KPSSP3, ön lisans mezunu olunması durumunda KPSSP93 ve lise mezunu olunması durumunda KPSSP94 puan türünden 60 ya da daha fazla KPSS puanı almanız gerekir. Başvuru yapan adayların tercih sıralamasına göre KPSS puan türü vetercih edilen pozisyon ele alınarak yapılacak olan KPSS puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının 4 katı adayın içerisinde bulunmak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN