Mahkeme imar müdürünü darp eden kafe sahiplerini haklı buldu: İBB'nin yıkım kararına engel

Mahkeme imar müdürünü darp eden kafe sahiplerini haklı buldu: İBB'nin yıkım kararına engel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Üsküdar sahil yolunda başlattığı kaçak yapımları yıkma işlemi sabah saatlerinde bir kafenin yıkımı sırasında gerginlikle sonuçlandı. Çıkan arbedede İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten, darp edilirken İstanbul 8. İdare Mahkemesi, şikayet üzerine kaçak yapı yıkımını durdurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başlattığı sahil kenarlarındaki kaçak yapılara dair yıkım işlemi aylardır sürüyor. Bu sabah Üsküdar’da İBB’ye bağlı zabıta ekiplerinin sahilde bulunan bir kafeyi yıkmak istemesiyle gerginlik yaşandı.

İBB İMAR MÜDÜRÜ DARP EDİLMİŞTİ

Üsküdar sahilindeki bir kaçak kafeyi yıkmak için harekete geçen ekipler, saldırıya uğramış, çıkan arbedede İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten, darp edilmişti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, olayın bizzat takipçisi olacaklarını duyurmuştu.

Canan Kaftancıoğlu da saldırıya tepki göstererek, “İstanbul ve İstanbullu asla zorbalığa geçit vermeyecektir” ifadelerini kullanmıştı.

MAHKEME YIKIMI İPTAL ETTİ

Yaşanan olayların ardından kararın hukuka aykırı olduğunu belirten kafe sahipleri, işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurdu.

Kafe sahiplerinin avukatları aracılığı ile yaptığı başvuruyu inceleyen İstanbul 8. İdare Mahkemesi, dosya hakkında karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasını kararlaştırdı. Karar üzerine belediye ekipleri yıkımı durdurdu.

Çalışanlar kafedeki malzemeleri dükkana yeniden taşıdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN