Kaçak yapı yıkımında İBB müdürüne darp: Kafe sahipleri tarafından saldırıya uğradı

Kaçak yapı yıkımında İBB müdürüne darp: Kafe sahipleri tarafından saldırıya uğradı

İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten, Üsküdar'da bulunan Salacak Dönercisi'nin yıkımı esnasında kafe sahipleri tarafından darbedildi. Sözlü başlayan tartışma ardından fiziki tartışmaya dönüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar Müdürü Ramazan Gülten, bugün gerçekleşen İBB'nin yıkım kararı almış olduğu Üsküdar'daki kaçak kafelerin yıkımı esnasında kafe sahipleri tarafından darp edildi.

BirGün'de yer alan habere göre; bugün sabah saatlerinde Salacak Dönercisi’nin kaçak ilavelerinin yıkımı esnasında İBB ekipleri ile kafe sahipleri arasında tartışma çıktı.

Sözlü başlayan ve fiziki kavgaya dönen gerginlik esnasında İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten kafe sahipleri tarafından darp edildi.

ZABITAYA DA SİLAH ÇEKİLMİŞTİ

Mahkeme kararının verilmesine rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Üsküdar Kaymakamlığı'nca engellen Üsküdar Meydanı'nın bütünlüğünü bozan kaçak yapıların yıkımı esnasında daha önce de bu duruma benzer olaylar yaşanmıştı.

Üsküdar Belediyesi yetkisinde bulunan bir kafenin çatısına karar üzerine söküm işlemi için çıkan zabıta ekiplerine kim olduğu bilinmeyen bir kişi silah çekmişti.

İBB'DEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Bunu asla kabul etmiyoruz! Sadece resmi görevini yapmak için orada bulunan sevgili çalışma arkadaşım İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten, kanuna aykırı kaçak yapılaşmanın sahipleri tarafından darp edildi! Bu medeniyet dışı hareket ve öfkenin karşısında tüm kamusal ve yasal haklarımız ile durup, sürecin bizzat takipçisi olacağız. Geçmiş olsun Ramazan" ifadelerini kullandı.

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı da konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Gülten'in tedavisinin hastanede devam ettiğini söyledi. Yazıcı, “Ekiplerimiz burada hazırlıklarını yaparken ne yazık ki üzücü bir hadise ile karşılaştık. İmar Müdürümüz Ramazan Bey darp edildi. Şu anda hastanede tedavisi devam ediyor. Mahkeme kararını yerine getirebilmek için İBB ekipleri olarak polisin önlem almasını bekliyoruz. Bunun için de bir prosedürel süreç bekleniyor. Kaymakamlığa sabah yazdığımız yazının bir parafla Emniyet Müdürlüğü’ne havale edilmesi ve polisin de bu talimatla burada gerekli önlemeleri almasını bekliyoruz. Yıkım işlemini sonra gerçekleştireceğiz" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN