Malatya depremi sonrası korkutan uyarı! Osman Bektaş deprem nedenini açıkladı: Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep...

Malatya depremi sonrası korkutan uyarı! Osman Bektaş deprem nedenini açıkladı: Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep...

Malatya'da gerçekleşen deprem hakkında korkutan uyarı geldi! Deprem uzmanı Osman Bektaş, depreme sebep olan detayı paylaştı. Depremi iki farklı şekilde açıkladı. İşte o açıklamalar...

Öğle saatlerinde Malatya'da gerçekleşen deprem hakkında çarpıcı açıklama Prof. Dr. Osman Bektaş'tan geldi. 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen illerden birisi olan Malatya'da gerçekleşen deprem korkuttu. Depremin sebebi iki farklı şekilde anlatıldı.

PROF. DR. OSMAN BEKTAŞ AÇIKLADI

6 Şubat 2023 tarihinde üst üste meydana gelen 2 depremin ardından, ülkenin dört bir yanında sarsıntılar oluşuyor. Halkı panik haline sokan bu sarsıntılardan birisi de bugün öğle saatlerinde gerçekleşti. 6 Şubat depreminden en çok etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da olurken, Malatya bugün yeniden sallandı. Deprem sonrasında korkutan uyarı Prof. Dr. Osman Bektaş'tan geldi.

dogu-karadeniz-icin-deprem-uyarisi-3741-dhaphoto1.jpg

STRES TRANSFERİ YAPIYOR

Malatya'da meydana gelen depremin ardından, Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş uyardı. Depremin büyüklüğü 4.4 olurken, öncü olup olmadığı merak ediliyordu.

Konuya dair Bektaş, iki farklı nedeni öne sürerek, "4,4 Doğanşehir depremi Maraş Bloğundaki fayların 7,8 ve 7,5 depremselliğine bağlı saat yönündeki dönme ve yatay hareketleri iki şekilde çalışıyor: 1- kuzeyindeki Malatya-Tunceli Bloğunu zorlayarak sismisite artışına neden oluyor. 2- Çelikhan-Sürgü Fayına stres transferi yapıyor." açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN