Manisa'da korkutan deprem! Sarsıntı İzmir ve İstanbul'da da hissedildi

Manisa'da korkutan deprem! Sarsıntı İzmir ve İstanbul'da da hissedildi

Manisa'da 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'nin yanı sıra Yalova ve Bursa'da da hissedildi. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, Manisa meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından 4.4 büyüklüğünde ikinci bir depremin daha hissedildiği bildirildi. Manisa Sarsıntı sonrası açıklama yapan Manisa Valisi Ahmet Deniz, Çeltikçi Mahallesi'nde birkaç evin yıkıldığının, herhangi bir yaralanmanın olmadığını duyurdu.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 22.22'de 5.4 büyüklüğünde İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir, Bursa, Balıkesir gibi bir çok ilde hissedildi. Kandili Rasathanesi ve AFAD, 22.25'te aynı noktada 4.4 büyüklüğünde bir artçı kaydedildiğini açıkladı. 20-01/22/de.png

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, Aydın'da saat 19.49'da merkez üssü Emirdoğan bölgesi olan 3.5 büyüklüğünden bir deprem meydana geldi. Yerin 5.3 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem Aydın ve çevresinde hissedildi.

Manisa'da meydana gelen deprem İzmir ve İstanbul'da da hissedildi. Depremin şiddetli hissedildiği İstanbul'da vatandaşlar panik yaşadı. Depremde herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı.

'YENİ BİR DEPREM FIRTINASI YAŞANABİLİR'

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Hasan Sözbilir, depremin Soma-Kırkağaç fayı ile Gelembe Fayının kesim noktasında meydana geldiğini belirtirken, artçı şokların devam edebileceği uyarısında bulundu. Sözbilir, "Bugün meydana gelen deprem Soma-Kırkağaç fayı ile Gelembe Fayının kesim noktasında meydana geldi. Bu bölgede çok birbiriyle bağlantılı sayıda fay segmenti var. Bu nedenle bu deprem yakın fayları tetikleyebilir ve yeni bir deprem fırtınası yaşanabilir. Bu deprem yıkıcı bir deprem niteliği taşımıyor. Fakat bazı köy evleri hasar görmüş olabilir. Bu tür evler var ise AFAD yetkililerine haber verilmesi gerekiyor. Çünkü yeni bir deprem fırtınası ve yeni artçılar yaşanabilir." uyarısında bulundu.

20-01/22/maa.png

MANİSA VALİSİ: BİRKAÇ EV YIKILDI

Manisa Valiliği'nden geniş bir alanda hissedilen ve vatandaşaların korku ve panik halinde sokaklara kaçıştığıo deprem ile ilgili ilk açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"22.01.2020 tarihinde saat 22.22 de merkez üssü Akhisar İlçesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı ve yaralanma yaşanmamış olup, ilçede bulunan bazı binalarda kısmi çatlaklar oluştuğu tespit edilmiştir. İlçede AFAD ekipleri tarafından durum tespit çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur."

20-01/22/resimid_14202205.jpg
Depremin merkez üssü Manisa'da vatandaşlar büyük panik yaşadı

AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI: CİDDİ SIKINTI YOK

Depremin merkez üssü Manisa'da büyük korku yaşandı. Sarsıntı sonrası açıklama yapan Akhisar Belediye Başkanı Dutlulu, "Akhisar'a yakın bir köyde bir bina yıkıldı. Belediye ekiplerimizi gönderdik. Onun dışında kötü bir haber gelme" dedi.

 

SON DAKİKA DEPREMLERİ İÇİN TIKLAYIN

AFAD SON DEPREMLER 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN