Mansur Başkan’dan emeklilere müjde! Maaşı 7.500 olan belediyeye koşsun… Yardımın kralı

Mansur Başkan’dan emeklilere müjde! Maaşı 7.500 olan belediyeye koşsun… Yardımın kralı

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zam hızla erimeye başladı. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı?' sorusunu araştırırken Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş'tan güzel haber geldi. Maaşı 7.500 olan emekliler hemen belediyeye koşun. Mansur Başkan’dan emeklilere müjde! Bu koşullara uyuyorsanız ekstra yardım yapılacak. İşte detaylar haberimizde...

Emekli maaşı alan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Temmuz ayında emekli maaşına yüzde 25'lik zam yapılmıştı ancak gelen zam enflasyon karşısında hızla eridi. Emekliler 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?' sorularını araştırırken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan güzel haber geldi. Maaşı 7.500 olan belediyeye koşsun! Mansur Başkan’dan emeklilere müjde. Bu şartları sağlayan herkese ekstra para yardımı yapılacak.

MANSUR YAVAŞ'TAN MİLYONLARCA EMEKLİYE MÜJDE!

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, milyonlarca Ankaralıya güzel haberi duyurdu. Emekli maaşı alan kişilere ek yardımların yapılacağını ifade eden Yavaş, İnsanı önceleyen belediyecilik darda olanın yanında olmaktan geçer. Emeklilerimizin durumlarında bir iyileştirme yapılamadı. Bu yüzden şartları uyan tüm emekli hemşehrilerimiz sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyemize başvurabilirler." dedi. Başvurular ise sosyalhizmetler.ankara.bel.tr'den yapılacak.

b56.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR 2023?

Sayın Cumhurbaşkanı en düşük emekli maaşına ilişkin açıklamada bulundu. 5500 TL olan en düşük maaş 7500 TL’ye artırılmıştı. Sene ortasında en düşük emekli maaşı yükseltilmedi ama diğer emeklilere yüzde 25 artış yapıldı. Aslında yüzde 25’lik artış 7501 TL ve üzerinde maaş alan kesime yapıldı diyebiliriz. 6 bin TL’nin altında maaş alan kişilere zam yapılmamıştı. Burada Cumhurbaşkanı sene başını işaret etti ve asıl maaş artışının bu zamanda olacağını söyledi. Ekim ayında Meclis tekrar açılacak ve emekliye zam tekrar gündeme gelebilir. 7500 TL bir hayli düşük kaldı ancak son yapılan açıklamada yılbaşı işaret edilmişti.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emekli maaşı, bir kişinin emeklilik döneminde alacağı düzenli geliri belirlemek için belirli faktörlere dayalı olarak hesaplanır. Hesaplama süreci, ülkenin sosyal güvenlik sistemi ve emeklilik programına göre değişebilir. Ancak, genellikle emekli maaşı hesaplaması aşağıdaki temel adımlarla yapılır:

fggfgf-2023-08-06t223256-743.jpg

Çalışma Süresi: İlk adımda, kişinin emeklilik için toplam çalışma süresi dikkate alınır. Bu süre, kişinin prim ödediği ve sosyal güvenlik sisteminde kayıtlı olduğu dönemleri içerir. Bu süre, yıl veya ay cinsinden ifade edilir. Ortalama Kazanç: Kişinin emekli maaşı, çalışma süresi boyunca kazandığı gelirlerin ortalama olarak hesaplanmasıyla belirlenir. Bu, kişinin brüt ücreti ve prim ödediği süre boyunca diğer sosyal güvenlik avantajları dikkate alınarak yapılır.

Emeklilik Yaşı: Emeklilik maaşı ayrıca kişinin emekli olacağı yaşa bağlı olarak da değişebilir. Emeklilik yaşı, kişinin emekli olabileceği en erken ve en geç yaşları ifade eder. Emeklilik Hesaplama Formülü: Her ülkenin kendi emeklilik hesaplama formülü vardır. Bu formül, kişinin çalışma süresi ve kazançlarını emeklilik yaşına göre dikkate alarak emekli maaşını hesaplamak için kullanılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN