Mansur Yavaş İYİ Parti iddiaları sonrası aday olacağı partiyi açıkladı

Mansur Yavaş İYİ Parti iddiaları sonrası aday olacağı partiyi açıkladı

Yerel seçimlere altı ay kala büyükşehirlerin adayları ve akıbeti merak ediliyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş adaylığını açıklarken İYİ Parti'den seçime gireceği iddiaları tartışma yarattı. Yavaş 'CHP'den aday gösterilmek istenmediğine' yönelik açıklamalara yanıt verdi.

Yerel seçimler için geri sayım başladı, adaylığını duyuran ve hangi partiden aday olacağı merak konusu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, 'CHP'den aday gösterilmek istenmediğine' yönelik iddialara yanıt verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Fatih Altaylı'nın kendisi hakkında, "Adaylığını açıkladı ama CHP içinde istemeyenler olduğunu biliyoruz. Çankaya Belediye Başkanı'nın da adı geçiyor. CHP istemezse İYİ Parti ister, hatta AK Parti bile onu ister" sözlerini yanıtladı.

Altaylı, köşe yazısında; Yavaş cephesinden kendisine mesaj iletildiğini söyledi, "Anladığım kadarı ile bu iyi niyetli cümleme biraz alınmış" dedi ve Yavaş'ın cümlelerini aktardı.

YAVAŞ: ADAY OLACAKSAM CHP'DEN OLURUM

Yavaş, Altaylı'ya şunları söyledi: “Aday olacaksam CHP'den olurum. Ankara'da CHP güçlü bir parti. CHP'nin gücü olmadan seçim kazanamayız.”

'ALTILI MASANIN MORALSİZ OLMASINA ANLAM VEREMİYOR'

Altaylı ayrıca Mansur Yavaş'ın 6'lı masa ile ilgili düşüncelerine de yer verdi, "Mansur Yavaş, yerel seçim öncesi 6’lı masanın bu denli moralsiz olmasına bir anlam veremiyor. Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri kaybedildi ama 19 büyükşehri yerelde kazanacak oya ulaşıldı. Keza kazanılacak ilçe sayısında da artış var. Bu dağınık tablonun, bu birbirine düşmüş masanın kimseye faydası yok."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN