Mansur Yavaş, üstüne basa basa uyardı! O işlemi yaptırmayana nikah yok

Mansur Yavaş, üstüne basa basa uyardı! O işlemi yaptırmayana nikah yok

Mansur Yavaş üstüne basa basa söyledi! Bu işlemi yapmayanın nikahı kıyılmayacak. HPV aşı desteği sonrası önemli açıklamalar yapan Yavaş, nikahta bu işlemin zorunlu olduğunu belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sağlık alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Yavaş, evlilik öncesi SMA testinin zorunlu hale getirilmesi ve 30 yaş altı bireylere yönelik ücretsiz HPV aşısı desteği gibi yeni sağlık politikalarını kamuoyu ile paylaştı.

img-4193.jpeg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve TİP-1 Diyabetli Öğrenciler İçin Diyabet Sensörü Destek Programı’nın tanıtıldığı etkinlikte konuşan Yavaş, belediyenin sağlık hizmetleri kapsamında gerçekleştirdiği ve planladığı projeler hakkında bilgiler verdi. Diyabetle yaşayan öğrencilere yönelik destek programının detaylarına değinen Yavaş, belediyenin sağlık alanındaki yenilikçi adımlarını da katılımcılarla paylaştı..

img-4194.jpeg

Evlilik öncesi SMA testi konusunda yeni bir kararı duyuran Yavaş, belediyeye evlenme başvurusunda bulunan çiftlerden artık SMA testi yapmalarını talep edeceklerini ve testi yaptırmayan çiftlerin nikahlarının kıyılmayacağını açıkladı. SMA hastalığının ciddiyetine ve toplum sağlığına olan etkilerine dikkat çeken Yavaş, bu adımın önemli bir toplumsal fayda sağlayacağını vurguladı.

Ayrıca, 30 yaş altındaki bireylere yönelik ücretsiz HPV aşısı desteği sağlanacağını da belirten Yavaş, HPV virüsünün kansere yol açabilme riskine karşı alınan bu önlemin, kanserle mücadelede etkili olacağını ve toplumun sağlık bilincinin artırılmasına katkıda bulunacağını ifade etti. Yavaş, belediyenin sağlık alanında attığı bu adımların, halk sağlığını koruma ve iyileştirme yolunda önemli gelişmeler olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN