Marmara Denizi'nde batan geminin malzemeleri kıyıya vurdu: Enkaza dalış yapılacak

Marmara Denizi'nde batan geminin malzemeleri kıyıya vurdu: Enkaza dalış yapılacak

Marmara Denizi'nin İmralı Adası'nın güneyinde batan 'Batuhan A' isimli kuru yük gemisinden geriye kalan eşyalar olduğu değerlendirilen can yelekleri, ayakkabı, urgan ve varil kıyıya vurdu. Ayakkabının Zeynep K.'ye ait olduğu düşünülürken can yeleklerinden birinde 'Batuhan' yazması dikkat çekti. Diğer yandan, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 17.00-18.00 saatleri arasında batan gemiye dalış gerçekleştirilerek kayıp 6 mürettebatın aranacağını duyurdu.

Marmara Denizi'nde fırtınadan İmralı Adası'nın güneyinde batan 'Batuhan A' isimli bin 250 ton mermer tozu yüklü gemisinin kaybolan mürettebatını arama çalışmaları sürüyor. AFAD, NAK, ANDA, AKUT, jandarma ve polis dalgıç ekipleri arama ve kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ederken geminin malzemeleri kıyıya vurdu.

8692916.jpg

Geminin mürettebatına ait olduğu tahmin edilen can yelekleri ve ayakkabı ile gemide kullanıldığı değerlendirilen varıl ve urgan sahile vurdu.

8692918.jpg

Diğer yandan, denizden çıkarılan 39 numara ayakkabının Zeynep K.’ye ait olduğu düşünülürken, sahile vuran can yeleklerinden birinde ise ‘Batuhan’ yazması dikkatlerden kaçmadı.

8692919.jpg

DALIŞ YAPILACAK

Mürettebatın yakınlarının alandaki endişeli bekleyişi sürerken Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, kayıp 6 personeli aramak için dalış yapılacağını duyurdu. Demirtaş, "9 gemi, 2 uçak, 1 helikopter yaklaşık 500’e yakın personel ile çalışmalar devam ediyor. İnşallah altı kardeşimizi kurtarırız diye düşünüyorum" dedi.

8698217.jpg

17.00 ile 18.00 saatleri arasında batan gemiye dalgıçların dalış gerçekleştirileceğini belirten Mahmut Demirtaş, "Akın gemisi şu an için bulunduğu noktada kendini sabitledi. Bir aksilik çıkmazsa inşallah saat 17.00’den sonra dalgıçlarımız dalışa geçecek ve o saatten sonra kurtarma operasyonuna başlayacağız. Su altı cihazları geminin yerini tespit etti ancak bizim dalgıçlarımız aşağıya indikten sonra kayıp mürettebatın yerlerini tespit edeceğiz. Şu an bunu söylemek erken olur, inşallah 17.00’den sonra milletimize ve bekleyen ailelere hayırlı haberleri vereceğiz. Hem kıyı emniyeti hem de deniz kuvvetlerinin görevli dalgıçları bölgede, her iki kurumumuzda bu dalışı çok rahatlıkla gerçekleştirebilecek yetenekte hava şartları çok zorlu olsa da saat 17.00’den sonra bu dalış gerçekleştirilecek ve kurtarma operasyonuna başlayacağız." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN