Marmara'da denizin rengi panik yarattı... O görüntü depremin habercisi mi? Koca deniz tupturuncu oldu!

Marmara Denizi turuncuya döndü! Denizin rengi bölgede yaşayan vatandaşları paniğe sevk etti. O görüntü depremin habercisi mi? Uzman isim konu ile ilgili açıklama yaptı. Koca deniz tupturuncu oldu...

Marmara Denizi'nin Tekirdağ kıyıları, her yıl olduğu gibi bu mevsimde plankton çoğalması nedeniyle turuncu tonlara büründü. Bu doğal olayın yanı sıra deniz kıyılarında beyaz denizanalarının çoğaldığı gözlendi, bu durum ise bölge halkını şaşırttı.

DEPREMİN HABERCİSİ Mİ?

Marmara Denizi turuncuya boyandı

Marmara Denizi'nde yaşanan bu turuncu görüntüler, bazı vatandaşlar tarafından depremin habercisi olarak yorumlandı. Ancak konuyla ilgili olarak uzmanlardan yapılan açıklama, durumun sadece mevsimsel bir geçiş olduğunu ortaya koydu.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu durum her sene Nisan ve Mayıs ayında yaşanan bir olay. Bu mevsimlerde ortaya çıkan, aynı zamanda deniz planktonu deriz biz buna. Vatandaşlarımızın korkmasına, ürkmesine gerek yok. Bu doğal olarak denizde bulunan bir canlı. Balıklara yönelik herhangi bir sıkıntısı yok. Vatandaşlarımız bu konuda tedirgin olmasınlar. Denizanaları da mevsimsel geçiş yapıyorlar. Bu konuda da vatandaşlarımızın ürkmesine ve korkmasına gerek yok." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir