Marmara'nın küçük Antalya'sı olarak biliniyor, köylerde ekiliyor! Yılda 3 kez hasat yapılıyor, her şehre satılıyor

Marmara'nın küçük Antalya'sı olarak biliniyor, köylerde ekiliyor! Yılda 3 kez hasat yapılıyor, her şehre satılıyor

Orası Marmara’nın küçük Antalya’sı olarak biliniyor, köylerde ekiliyor. Kent genelinde 3 bin dekarlık alana ekilen ürünler, yılda 3 kere hasat ediliyor. İşte detaylar…

Marmara’nın örtü altı tarım için önemli merkezleri arasında yer alan Bilecik’teki seralarda salatalık hasadına başlanıldı. Kent genelinde 3 bin dekardaki seralarda üretilen salatalıklar yılda 3 defa hasat ediliyor.

bilecikte-salatalik-hasadi-1.jpg

MARMARA’NIN KÜÇÜK ANTALYA’SINDA ÜRETİM TELAŞI

Sakarya Nehri havzasındaki Marmara’nın Küçük Antalya’sı olarak bilinen köylerdeki seralara sabahın ilk ışıklarında ulaşan köylüler, ürünleri topladıktan sonra sevkiyata hazır hale getiriyor. Yakacık Köyü Muhtarı Hüseyin Yıldırım " Marmara’nın ’Küçük Antalya’sı’ olarak bilinen Çaltı, Akçasu, ve Yakacık Köyünün seralarının bulunduğu yerdeyiz. Bizim Yakacık Köyü’nde 100 bin dönüm civarında salatalık ekiliyor. Bizim burada çoğunluk domates. Bu sene salata az. Şu anda daha ilk toplanım. Daha yeni başladık nasipse. Geçen seneye göre biraz verim düşük bu sene" ifadelerini kullandı.

bilecikte-salatalik-hasadi-2.jpg

ASIL KAZANAN ARACILAR

Asıl kazancı aracıların aldığını belirten Yıldırım, "Biz burada 8-10 lira arasında toptan satıyoruz. 20 kilometre ilerde Bilecik, Söğüt pazarında 25 lira. Yani biz kazanamıyoruz alıcılar kazanıyor devamlı. Bu sene işte hava şartlarından dolayı döküm az, geçen seneki rekolteyi toplayabilir miyiz bilemiyorum. Şu anda bizim buradan İstanbul, Ankara, Bursa büyük şehirlere komple gidiyor, Adapazarı, İzmit büyük şehirlere gönderiyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN