Marmaris ve Kuşadası depremlerinin ardından korkutan tahmin! Prof. Dr. Osman Bektaş: Durum kritik

Marmaris ve Kuşadası depremlerinin ardından korkutan tahmin! Prof. Dr. Osman Bektaş: Durum kritik

Türkiye'de felaket her geçen gün daha da yaklaşıyor. Prof. Dr. Osman Bektaş, korkutan tabloyu açıkladı. Durum hiç de hafife alınacak gibi değil. Geliyor gelmekte olan. Her gün daha da yakın…

FADİME ÇAĞLA TAŞCI

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem felaketinin ardından Türkiye'de tehlike sinyalleri çalmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Marmaris ve Kuşadası depremlerinin ardında vatandaşlar da diken üstünde oturuyor. Önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş, Türkiye'nin kritik tablosunu açıkladı. Stres her geçen gün büyüyor. İşte tüm detaylar…

DEPREM YÖN DEĞİŞTİRDİ

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen iki büyük deprem 10 ili enkaza çevirdi. Türkiye'nin korkulu rüyası deprem felaketi için tehlike her geçen gün daha da büyüyor. Durum kritik diyerek önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş, vatandaşları tek tek uyardı.

ege-fay-hatti.jpg

22 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşen Marmaris ve 4 Eylül 2023 tarihinde Kuşadası'nda gerçekleşen depremler ile birlikte Ege Denizi'ndeki fay hatlarının harekete geçtiği belirtildi. Ege Denizi'ne ait fay hatları doğrultusunda stres transferi olduğunu ifade eden Bektaş, İzmir ve Ege deprem kümesi faylarında kritik stres transferinin yüklemede olduğunu duyurdu. Ege Denizi depremlerinin Ege bölgesine göç ettiğini belirten uzman isim, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlardır şu ifadeleri yer verdi:

“Ege Denizi depremleri Ege Bölgesi’ne göç ediyor
22 Ağustos Marmaris ve 4 Eylül Kuşadası depremleri Ege Denizine ait fayların doğrultuları boyunca EGE BÖLGESİ faylarına stres transferi ettiği son depremlerdir.
İZMİR ve EGE DEPREM KÜMESİ fayları kritik stres transferiyle yükleniyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN