Marslı filmi gerçeğe dönüşüyor! 12 aylık Mars serüveni için eleman aranıyor! İşte başvuru şartları…

Marslı filmi gerçeğe dönüşüyor! 12 aylık Mars serüveni için eleman aranıyor! İşte başvuru şartları…

Ne Ankara ne de İstanbul'a gidecek yolcular aranıyor. Bildiğiniz tüm yolculukları unutun bu yolculuk gezegenler arası olacak. Siz de Mars'a gitmek ister misiniz? 12 aylık uzun bir Mars serüveni kulağı Hiç de fena gelmiyor. ABD UIusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) 2025'te başlayacak bir misyon için 4 gönüllü uzay yolcusu aradıklarını duyurdu. İşte uzay yolculuğunun detayları…

2025 yılının bahar aylarında hayata geçirilmesi planlanan NASA projesi için 4 gönüllü eleman arandığı duyuruldu. Mars Dune Alpha ismi ile gerçekleştirilen proje için gönüllülerin 12 ay boyunca Teksas eyaletindeki Houston kentinde kurulacak platformda yaşamını sürdüreceği belirtildi. İşte uzay yolculuğunun detayları…

UZAY YOLCULARI ARANIYOR

Masa yeni projeleri ile adından söz ettirirken Mars'taki yaşam Standartları ve durumu inceleyecek gönüllüler arandığını duyurdu. Houston'da kurulacak olan platformda 160 metrekarelik Mars simülasyonunda yaşamını sürdüreceği belirtilen 4 gönüllünün Bir yıl boyunca Mars'ta yaşayacak aktarıldı.

mars-yasam.jpg

Bu zorlu görevde Mars'ta tarım yapılacağı aktarılırken makine ve alt yapının bakımını üstlenileceği de ifade edildi. Uzun süredir gündemde yer alan Mars'ta yaşam konusu da bu şekilde netlik kazanmış olacak.

UZAY YOLCUSU BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Mars görevi kapsamında katılımcıların 2 Nisan'a kadar başvuru yapması gerekmektedir. Doğa bilimleri alanında üniversite diploması bulunan en az 1000 saatlik uçuş tecrübesi olan gönüllülerin arandığı aktarıldı.

uzay-yolcusu.jpg

Bunun yanı sıra katılımcıların 30 ile 55 yaş aralığında olması gerektiği belirtilirken sağlıklı ve motive olmak ile birlikte sigara içmemesi gerektiğini de altı çizildi. NASA'nın misyonuna katılmak için gönüllülerin ABD vatandaşı olması ya da kalıcı oturum izinlerinin bulunması gerekmektedir.

Programa katılım için adayların öncelikli Efor testinden geçeceği aktarıldı. 12 ay boyunca yaşamını sürdüreceği tesisin bir bölümünün Mars yaşamının simülasyonunun gerçekleştirilecek kum zeminde yaklaşık 12 metrekarelik bir alanda eğitim odası oluşturulacak.

uzay-yasam.jpg

Yaşam ve çalışma alanları ile birlikte her mürettebat üyesinin kendine ait yatak odası bulunurken büyük bir mutfak, ortak bir oda ile iki banyonun da yer alacağı vurgulandı. Bunun yanı sıra alanda bir sağlık istasyonu ile birlikte yiyecek yetiştirilebilecek dikey bir çiftlikte yer almaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN