Master Chef yarışmasında her gün bunu yediler: Jüri üyelerinin sağlığı tehlikede! Siz de onu yerken çok dikkatli olun

Master Chef yarışmasında her gün bunu yediler: Jüri üyelerinin sağlığı tehlikede! Siz de onu yerken çok dikkatli olun

Masterchef yarışmasında yemekleri son dokunuşu aslında tam bir zehir çıktı. Hemen hemen her yemekte kullandıkları o şey hem yemeği hem de sağlığınızı tehlike altına atıyor. Jüri üyelerinin sağlığı endişe yarattı. Siz siz olun yemeklerde sakın o ürünü kullanmayın. İşte sağlığı tehlike altına atan o ürün…

HİLAL NAS

Türkiye'nin Uzun soluklu yarışması Masterchef Türkiye, bu kez de jüri sağlığı ile gündeme geldi. Yarışmada yemeklerin son dokunuşu olarak kullanılan pürmüzü aslında sağlık açısından son derece zararlı olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar bu konuda uyarılarını peş peşe sıralarken Masterchef Türkiye'de hemen hemen her yemekte kullandıkları o ürün nedeniyle jüri sağlığı da endişe yaratıyor. İşte sağlığı tehlike altına atan o ürün…

purmuz.jpg

Türkiye'nin popüler yemek yarışması Masterchef'te sıkça kullanılan pürmüz, hem aşçının hem de yemeği yiyenin sağlığına zarar verebileceği iddiasıyla gündeme geldi. Yarışmada yemeklerin sunum öncesi pürmüzle işlem görmesi, sağlık açısından endişelere neden oluyor. Pürmüz, yüksek dereceli ateş çıkaran ve içinde çakmak gazı bulunan bir alet olarak tanımlanıyor.

Yemeklerin üzerini kızartmak ve tatlıların üzerindeki şekeri karamelize etmek amacıyla kullanılan pürmüz, Masterchef'te aşırı derecede kullanılıyor. Bu durum, yemeklerin sağlığını etkileyebilecek ve kanserden mide rahatsızlıklarına kadar çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilecek. Programın jüri üyeleri, bu yemekleri sıklıkla tattıkları için tehlike altında.

masterchef-purmuz.jpg

UZMANLAR UYARIYOR

Pürmüz, özellikle krem brüle veya sütlaç gibi tatlılarda kullanılıyor. Ancak yarışmada her türlü yemeğin sunumunda kullanılması dikkat çekiyor. Örneğin, fırın sütlaç hazırlanırken pürmüzle sütlacın üstü yakılıyor ve bu süreçte akrolein maddesi ortaya çıkıyor. Uzmanlar, akroleinin aşırı ve sık tüketilmesinin zararlı olabileceğini belirtiyor. Ağız ve boğazda yanmalar, akciğerde sıkıntılar ve alerji gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

purmuz-furkan.jpg

Pürmüzün yiyeceklerde aşırı kullanımı, lezzet ve görünüm açısından avantaj sağlasa da, bu yöntemin sağlık açısından riskler taşıdığına dikkat çekiliyor. Uzmanlar, daha doğal ve geleneksel pişirme yöntemlerinin tercih edilmesini öneriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN