MEB'den milyonlarca öğrenciyi kapsayan flaş karar! Artık böyle uygulanacak: 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri dikkat!

MEB'den milyonlarca öğrenciyi kapsayan flaş karar! Artık böyle uygulanacak: 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri dikkat!

Milli Eğitim sistemiyle ilgili her gün yeni bir düzenleme gelmekte ve veliler bunları takip etmekte oldukça zorlanmakta. Bu gelişmelerden birini geçtiğimiz günlerde MEB Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Bakan Özer; 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerini ilgilendiren kritik bir düzenlemeye gittiklerini açıkladı. İşte Bakan Özer'in geçtiğimiz gün yaptığı o açıklaması...

2022-2023 eğitim öğretim yılı tüm hızıyla devam ederken, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kritik bir açıklamada bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin 2022-2023 eğitim öğretim yılı I. dönemi derslerinde öğrendikleri konuları pekiştirmeleri, varsa öğrenme kayıpları ve eksiklerini gidermeleri amacıyla "Dersler Cepte" adlı mobil uygulama geliştirildiğini duyurdu.

Bakan Özer, yaptığı açıklamada, Dersler Cepte uygulamasının öğrencilere derslerde öğrendikleri konuları pekiştirme, varsa eksikleri giderme ve öğrenme kayıplarını telafi etme konusunda büyük fayda sağlayacağını belirtti. Uygulamanın amacının öğrencilere yardımcı olmak olduğunu ifade eden Özer, uygulama sayesinde öğrencilerin derslerdeki başarılarına katkı sağlanacağını vurguladı.

2-001.jpg

ÖĞRETMENLER DE ÖĞRENCİLERİ YAKINDAN TAKİP EDEBİLECEK

Dersler Cepte uygulamasının, öğrencilere öğrendikleri konuların tekrarını yapabilme, örnek sorular çözme, video dersleri izleme gibi pek çok farklı özellik sunacağı belirtildi. Ayrıca uygulama, öğrencilerin öğrenme süreçlerini takip edebilmelerine olanak sağlayacak ve öğretmenlerin öğrencilerin öğrenme durumlarını daha yakından takip etmelerine yardımcı olacak.

2-002.jpg

APPLE STORE VE PLAY STORE'DEN İNDİRİLEBİLİR

Uygulamanın ücretsiz olarak kullanıma sunulacağı ve App Store ve Google Play Store gibi mobil uygulama mağazalarından indirilebileceği belirtildi. Öğrencilerin ve velilerin uygulamadan faydalanabileceği gibi, öğretmenlerin de uygulamayı sınıf içinde kullanabilecekleri ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN