MEB'den öğrencilere tatil haberi! İlkokul, ortaokul, liseliler dikkat: 1 hafta kapatılacak

MEB'den öğrencilere tatil haberi! İlkokul, ortaokul, liseliler dikkat: 1 hafta kapatılacak

Hem veliler hem öğrenciler, tüm bir senenin yorgunluğunu atmak için okulların tatil olmasını bekliyorlar ama beklenmeyen bir durum oldu. İşte detaylar…

Okulların ne zaman tatil olacağı hem velilerin hem de öğrencilerin merak ettiği bir konuydu. MEB’den seçim sonrası için bir tatil açıklaması geldi. Detaylar haberimizde…

banka

MEB'DEN TATİL MÜJDESİ! MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER 'KAPATIYORUZ' DİYEREK DUYURDU! İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSELER 15-16-17-18-19 MAYIS'TA 1 HAFTA ARA...

Millî Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan son dakika açıklamaları öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. Önümüzde bir seçim var. Bu noktada öğrenciler seçimden sonraki günün resmî tatil olup olmadığını merak ediyorlardı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların 15 Mayıs'ta tatil edileceğini açıkladı. Bu kez 19 Mayıs'a odaklandık. Yani okul tatilleri 15, 16, 17, 18 ve 19 Mayıs? 15-19 Mayıs tatilleri birleştirilecek mi, okullar bir hafta tatil mi edilecek? İşte Millî Eğitim Bakanlığı'ndan Mahmut Özer'in son yaptığı açıklama...

ÖĞRENCİLER BU HABERE ÇOK SEVİNECEK!

Öğrenciler yarından itibaren üç gün izinli olacak. Okul 13, 14 ve 15 Mayıs tarihlerinde tatil edilecektir. Tüm Türkiye pazar günü oy kullanmaya gidecek. Pazartesi günü okul tatil oldu.

MAHMUT ÖZER'DEN TATİL AÇIKLAMASI

15 Mayıs seçimlerinin ardından okulların eğitime devam edip etmeyeceği sorusuna Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Okulları sağlıklı bir şekilde bir sonraki güne hazırlamak için seçimin ertesi günü bir gün eğitime ara vereceğiz. Öğretmenlerimizi de idari izinli sayacağız." dedi yaptığı açıklamada.

Bu durumda seçim sonrası 15 Mayıs'ta okullar 1 günlük süre ile tatil olduğu duyuruldu.

15-16-17-18-19 MAYIS'TA 1 HAFTA ARA TATİL VAR MI?

Öte yandan 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı da resmî tatillerden biridir. Bu nedenle okul 19 Mayıs (Cuma) günü de tatil edilecektir.

Ancak 15, 16, 17, 18 ve 19 Mayıs tarihlerinde hafta tatili yoktur. Bu, seçim tatili ile 19 Mayıs tatilinin birleştirilemeyeceği anlamına geliyor.

ÖĞRENCİ DEVAMSIZLIK SÜRESİ KAÇ GÜN?

Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim ve ilköğretim tesislerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yaptı. Yeni karar Resmî Gazete'de yayımlandı. Karar verildikten sonra 5 gün üst üste devam etmeyen öğrenci velilere e-posta veya SMS ile bildirilir.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÜCRETSİZ Mİ OLDU?

Kamu kurumlarında okul öncesi eğitim hizmetleri ücretsiz yapılacak. Karar verildikten sonra çocukların yemek, temizlik hizmetleri ve eğitim programları için malzeme giderleri alınmayacaktır.

BİRÇOK KARAR DEĞİŞTİ

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değişiklikler şöyle:

Herhangi bir sebep göstermeden 5 gün üst üste okula gelmeyen çocukların durumu velilere e-posta veya SMS ile bildirilecek. 10 gün okula gitmeyen çocukların velilerine okul idaresinden yazılı uyarı gönderilir.

Devlet okul öncesi kurumlarında okul öncesi hizmetler ücretsiz olacak ve daha önce çocukların yemek, temizlik hizmetleri ve eğitim programlarının yürütülmesi için alınan malzemeler için alınan ücretler artık alınmayacaktır.

Yemek saatlerinde çocuklara eşlik etmek zorunda olan öğretmenler ve destek personeli ücretsiz okul yemeklerinden yararlanmaktadır. Diğer okul personeli de günlük yemek bedeli haftalık veya aylık olarak ilgili hesaba peşin olarak yatırıldığı takdirde yemek hizmetlerinden faydalanabilir.

Tüm muhasebe işlemlerinin olası (delil) belgelere dayanılarak yapılması ve finansmanı etkileyen tüm işlemlerin muhasebe kayıtlarına kaydedilmesi ve bakanlık tarafından kurulan merkezi bilgi sistemine (TEFBİS) kaydedilmesi zorunludur.

1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren okul yöneticilerinin velilerden aldıkları aylık katkı payları için kamu bankalarında açılan okul öncesi aidat hesaplarının bakiyesi okul aile birliği hesaplarına aktarılacaktır.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2022-2023 takvimi açıklandı. Millî Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre yarıyıl tatili başlangıcı, yarıyıl tatili ve yaz tatilinin başlayacağı açıklandı.

Sonuç olarak 12 Eylül 2022 tarihinde açılan okul 16 Haziran 2023 tarihinde kapatılacak ve öğrenciler sertifikalarını alacaklardır. Yaz tatili böyle başlar.

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

2023-2024 eğitim öğretim yılı 12 Eylül 2023 Pazartesi günü başlıyor.

10 İLDE TELAFİ EĞİTİMİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminden etkilenen 10 ilden gelen öğrenciler için 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında telafi programı düzenleneceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN