MEB'den veliyi ve öğrenciyi ilgilendiren düzenleme! Kesinlikle tolerans yok! Bir bir disiplini boyluyorlar

MEB'den veliyi ve öğrenciyi ilgilendiren düzenleme! Kesinlikle tolerans yok! Bir bir disiplini boyluyorlar

Okulların açılmasına 5 gün kala tüm öğrencilere kötü haber verildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 11 Eylül’ü işaret ederek yasakları bir bir açıkladı. İşte yeni dönemin yeni yasakları…

2023-2024 eğitim öğretim yılına Kısa bir süre kala tüm öğrencilere bilgilendiren önemli bir karara imza atıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 11 Eylül tarihini işaret ederek yeni kuralları bir bir açıkladı. Öğrenciler yeni tedbirler ile yeni döneme başlarken detaylarda merak ediliyor. İşte yeni dönemin yeni yasakları...


BAKAN TEKİN DETAYLARI ANLATTI

Tüm öğrencileri derinden sarsan yeni kararları açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yasakları duyurdu. Eğitim öğretim sürecinin daha işlevsel olması amacıyla alınan kararlar öğrencileri pek de mutlu etmedi. Öğrencilerin daha iyi bir eğitim almasını amaçlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni kuralları şu sözlerle açıkladı:


"Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız."

milli-egitim-bakani-yusuf-tekin.jpg

DİSİPLİN CEZASI UYGULANACAK

Yeni dönemde geçerli olacak kurallar kapsamında öğrenciler disiplin cezaları ile karşı karşıya kalacak. Milli Eğitim Bakanlığınca alınan yeni kurallar şu şekildedir:


Disiplin kurallarının ihlali: Her okulda geçerli olan belirli bir disiplin kuralı olduğu belirtilirken bu kuralların ihlal edilmesi durumunda öğrencilere ceza verileceği aktarıldı. Sınıf kurallarına uymamak, öğretmenin talimatlarına uymamak, okulun giyim kurallarını ihlal etmek bu kurallardan bazılarıdır.

Şiddet veya tehdit: Öğrencilerin bir başka öğrenciye veya okul personeline şiddet uygulamasının veya tehdit etmesinin ciddi bir disiplin cezası gerektirdiği aktarıldı. Bu davranışların okul güvenliğini tehlikeye attığı vurgulandı.

ozel-okul-ders.jpg


Hırsızlık ve vandalizm: Okul mülküne zarar veren öğrenciler hakkında işlem başlatılacağı belirtilirken öğrencilerin veya personelin eşyaları çalması ya da zarar vermesi gibi suçların disiplin cezası gerektirdiği aktarıldı.


Uyuşturucu ve alkol kullanımı: Okul içerisinde uyuşturucu veya alkol kullanmak ya da satmak gibi durumlara karşı ciddi disiplin cezaları uygulanacağı vurgulandı.


Devamsızlık sorunları: Okulda sürekli devamsızlık yapan veya Okulu sürekli olarak ihmal eden öğrencilerin de disiplin cezası ile karşı karşıya kalacağı aktarıldı. Bu durumda ve öğrencilerin eğitim sürecine müdahale edileceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN