Mehmet Şimşek Brüksel'de konuştu: Türkiye'nin AB'ye yeniden bağlanması gerekiyor

Mehmet Şimşek Brüksel'de konuştu: Türkiye'nin AB'ye yeniden bağlanması gerekiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Brüksel'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin büyük bir ekonomi ve potansiyele sahip olduğunu belirterek, Türkiye'nin AB'ye yeniden ve sağlam bir şekilde bağlanması gerektiğini söyleyerek, "Çünkü bunu hem Avrupa'nın hem de Türkiye'nin çıkarına görüyorum" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brüksel’de düzenlenen bir etkinlikte önemli mesajlar verdi. Türkiye'nin Avrupa ekosisteminde ilerlemesi gerektiğine dikkat çeken Şimşek, ülkenin büyük bir ekonomi ve potansiyele sahip olduğunu belirtti. Türkiye'nin AB ile olan ilişkilerini yeniden güçlendirmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, Türkiye’nin AB üyeliğinin hem Avrupa hem de Türkiye için faydalı olacağını söyledi.

9258399.jpg

'ÖNCELİĞİMİZ CARİ AÇIĞI AZALTMAK'

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki düşünce kuruluşu Bruegel’de konuşan Mehmet Şimşek, Türkiye'nin önceliklerinin başında fiyat istikrarını sağlamak ve enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek olduğunu belirtti. Şimşek, "Önceliklerimiz arasında dış dengeyi düzeltmek, cari açığı azaltmak ve rezervleri yeniden artırmak da var" dedi. Enflasyonla mücadelede geleneksel para politikasını uyguladıklarını vurgulayan Şimşek, yıl sonunda enflasyonun %38 civarına düşmesini, 2026’da ise tek haneli rakamlara ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.

9258401.jpg

'YAPISAL REFORMLAR GÜNDEMİMİZDE'

Şimşek, Türkiye’nin mali pozisyonunu güçlendirmek için büyük çaba harcadıklarını, geçen yıl yaşanan deprem nedeniyle bütçe açığının arttığını ancak mali ayarlamaların enflasyonun düşmesine yardımcı olacağını söyledi. "Cari açıkta sürdürülebilir bir düşüş sağlamayı hedefliyoruz" diyen Şimşek, kapsamlı bir yapısal reform gündemlerinin olduğunu ve bu reformların yatırımcı güvenini yeniden kazanmalarını sağladığını ifade etti.

9258402.jpg

'GÜMRÜK BİRLİĞİ GÜNCELLENMELİ'

Şimşek, Türkiye’nin AB ile ticaret hacminin 200 milyar dolara ulaştığını belirterek, Türkiye'nin AB'nin en büyük beşinci, AB'nin ise Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olduğunu hatırlattı. "Türkiye'nin AB'ye yeniden ve sağlam bir şekilde bağlanması gerekiyor" diyen Şimşek, bu sürecin hem Avrupa’nın hem de Türkiye’nin çıkarına olduğunu vurguladı. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerektiğini belirten Şimşek, enerji güvenliği, göç ve üçüncü ülkelerde iş ortaklıkları gibi konularda işbirliğinin önemine dikkat çekti.

'TÜRKİYE'NİN ÜYELİĞİ ÜRETKENLİĞİ ARTIRACAK'

Şimşek, Türkiye'nin ekonomik entegrasyonunun devam etmesi gerektiğini belirterek, "Avrupa'nın dünya ekonomi sahnesinde geçerliliğini koruması için Tek Pazar'ı derinleştirmesi ve genişletmesi gerekiyor. Bunun için yeni üyeler alması şart." dedi. Türkiye'nin AB'ye tam üye olmasının Avrupa’nın üretkenliğini artıracağını ve stratejik olarak önemli bir adım olacağını ifade eden Şimşek, AB'nin Türkiye gibi büyük potansiyele sahip bir ülke ile yakınlaşması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin büyük bir ekonomi ve potansiyele sahip olduğunu belirten Şimşek, ülkenin AB üyeliğinin hem Türkiye hem de Avrupa için stratejik bir kazanç olacağını vurguladı. Şimşek, Türkiye-AB ilişkilerinin adım adım ilerleyeceğini ve geliştirileceğini ifade ederek, Brüksel temaslarının genel olarak yapıcı geçtiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN