Mehmet Şimşek’in ajandasında neler var? Emekli maaşı, asgari ücret, memurlar…

Mehmet Şimşek’in ajandasında neler var? Emekli maaşı, asgari ücret, memurlar…

Meclis, Ramazan Bayramı’nın Ardından Yoğun Bir Ekonomi Gündemiyle Karşı Karşıya! Masada 4 Kritik Madde var

Ramazan Bayramı’nın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ekonomi odaklı bir dizi önemli düzenleme bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçimlerin ardından ekonomideki ana hedefin tek haneli enflasyon oranlarına ulaşmak olduğunu belirtti. Bu kapsamda, bayram sonrası TBMM gündemine taşınacak yeni düzenlemeler ve Bakan Şimşek’in öncelikli gündem maddeleri dikkat çekiyor.

Mete Dirice’nin Sabah gazetesinde yer alan haberine göre, bayram sonrasında mecliste ele alınacak 5 kritik düzenleme bulunuyor. Hükümetin odaklanacağı ana konular arasında, 2024 yılı içerisinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) artışlarının yapılmayacağı, Türk Lirası varlıklarının cazip hale getirilerek döviz kuru kaynaklı enflasyonun önüne geçilmesi ve Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimine gitmesiyle dolar endeksinde beklenen zayıflamanın enflasyon üzerindeki olumlu etkileri yer alıyor.

Bakan Şimşek’in gündeminde ise enflasyonla mücadelede dört kritik strateji bulunuyor:

1. Ücret artışlarının öngörülebilir olması, bu sayede milyonlarca vatandaşın alım gücünün artırılması planlanıyor. Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamlar ve Aralık ayında belirlenecek yeni asgari ücret bu stratejinin bir parçası olacak.
2. Sıkı para politikası ve koordineli maliye politikaları ile enflasyonun kontrol altına alınması, vatandaşların alım gücünün korunarak kalıcı refah artışının sağlanması hedefleniyor.
3. Sürdürülebilir ekonomik büyümenin desteklenmesi amacıyla ihracat teşvik mekanizmalarının güçlendirilmesi ve Türkiye’nin uluslararası pazarlardaki payının genişletilmesi planlanıyor.
4. Kamu harcamalarında tasarruf önlemlerinin uygulanması ve harcama kontrolü ile ekonomide dengenin sağlanması amaçlanıyor.

Bu stratejilerin uygulanmasıyla birlikte, Bakan Şimşek ve hükümetin Türkiye ekonomisinde tek haneli enflasyon oranlarına ulaşmayı ve ekonomik istikrarı sağlamayı hedeflediği belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN