Memur ve emekliye zamların zammı geliyor! SGK Uzmanı Erdursun net konuştu, en düşük maaş…

Memur ve emekliye zamların zammı geliyor! SGK Uzmanı Erdursun net konuştu, en düşük maaş…

Gündemden düşmeyen memur ve emekli zamlarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Memur ve emekliye resmen zamların zammı geliyor! Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun bu kez net konuştu… En düşük maaşlara ilişkin açıklamaları gündem oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Milyonlarca memur ve emeklinin yakından ilgilendiği zam konusuna ilişkin yeni bir gelişme daha yaşandı. Memur ve emekliler için 3 aylık zam oranı netleşti. TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasıyla beraber SGK Uzmanı Özgür Erdursun da memur ve emekli maaşları için net zam oranını açıkladı. İşte detaylar…

EYLÜL AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLADI

Milyonlarca memur, SGK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında yapılan zamlardan yararlanamadı. Bununla beraber yeniden zam konusu gündeme gelirken emekliler dört gözle yeni zam oranlarını beklemeye başladı. Eylül ayı enflasyon rakamlarının da netleşmesiyle 3 aylık enflasyon farkı belli oldu. Özgür Erdursun ise memur ve emekli maaşlarına ilişkin zam tahminini açıkladı.

memur-ve-emekliye-zamlarin-zammi-geliyor-sgk-uzmani-erdursun-net-konustu-en-dusuk-maas-1.jpg

TÜİK’in verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 61,53, aylık yüzde 4,75 yükseldi. Bu gelişmeyle beraber memur ve emekliler için 3 aylık enflasyon oranı netleşmiş oldu. Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 ayda bir enflasyon farkı oranında zam adlığı için bu konuda milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Öte yandan toplu sözleşme oranları da maaş zamlarına etki ediyor.

ERDURSUN ZAM ORANINI AÇIKLADI

EYT ile ilgili yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen SGK Uzmanı Özgür Erdursun, açıklanan enflasyon verilerinden sonra önemli açıklamalar yaptı. OVP’de yer alan yüzde 65'lik enflasyon oranına işaret eden Erdursun, "Memur ve memur emeklilerinin zam oranının yüzde 47'yi, SSK ve Bağkur emeklilerine ise yüzde 38 zam (enflasyon farkı) çıkacak" dedi.

memur-ve-emekliye-zamlarin-zammi-geliyor-sgk-uzmani-erdursun-net-konustu-en-dusuk-maas-2.jpg

Öte yandan hükümetin zam oranını yüzde 50’ye tamamlayacağını açıklayan Erdursun, ekim ayında emekli maaşlarına seyyanen zam uygulanması gerektiğini de açıkladı.

ÇALIŞMA BAKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde memur ve memur emeklilerinin maaşlarına ilişkin, "En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN