Menderes Belediye Başkanı Çiçek görevden uzaklaştırıldı

Menderes Belediye Başkanı Çiçek görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, 4 Ağustos’ta jandarma ekiplerince gözaltına alınan ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç örgütüne üye olma", "rüşvet", "irtikap", "resmi belgede sahtecilik", "görevi kötüye kullanma" ve "imar kirliliğine neden olma" suçlamaları kapsamında 4 Ağustos’ta gözaltına alınan ve hakimlikteki sorgulamalarının ardından tutuklanan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek hakkında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2026/59016 sayılı dosyasında 'Görevi Kötüye Kullanma, İrtikap, Rüşvet, Resmi Belgede Sahtecilik, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve İmar Kirliliğine Neden Olma' suçlarından soruşturmaya başlanması ve İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklama tedbiri uygulanması üzerine, Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN