Merakla beklenen son karar zirvesi için Akşener'den yorum: Özdağ kimi destekleyecek?

Merakla beklenen son karar zirvesi için Akşener'den yorum: Özdağ kimi destekleyecek?

İYİ Parti lideri Akşener, Özdağ ve Millet İttifakı arasındaki teması yorumladı. Özdağ ile Kılıçdaroğlu'nun anlaşacağını düşündüğünü söyleyen Akşener, ikili arasındaki mutabakat metninin henüz kendine ulaşmadığını bildirdi. Akşener, konu ile ilgili, "Özdağ'ın sığınmacılar konusunda, Anayasa'nın değiştirilemez 4 maddesi konusunda, 66. madde konusunda Millet İttifakı bileşenlerin bir itirazı yok. Zaten bizim parlamenter sisteme geçiş konusundaki mutabakat metnimizde de böyle bir durum yok" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimi kapsamında çalışmalarına ve ziyaretlerine kaldığı yerden devam ediyor. İstanbul Çekmeköy'de vatandaşlarla bir araya geleceği toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Akşener, AK Parti listesinden meclise giren HÜDA PAR'ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunması ve Ümit Özdağ ile Millet İttifakı arasındaki teması yorumladı.

Akşener, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki mutabakat metni ile ilgili kendisine henüz metnin gelmediğini kaydederek, iki lider arasında uzlaşma olacağını düşündüğünü belirtti. Akşener, konu ile ilgili olarak, "Her ikisi o mutabakat metni üzerinde fikirlerini muhtemelen birleştirdikten sonra diğer genel başkanlara da iletilecektir. Dolayısıyla benim bir bilgim yok, geldiği zaman fikrimi söylerim. Özdağ'ın sığınmacılar konusunda, Anayasa'nın değiştirilemez 4 maddesi konusunda, 66. madde konusunda Millet İttifakı bileşenlerin bir itirazı yok. Zaten bizim parlamenter sisteme geçiş konusundaki mutabakat metnimizde de böyle bir durum yok. Uzlaşacaklarına eminim" ifadelerini kullandı.

'BENİM İÇİN ŞEREF MADALYASIDIR'

AK Parti listesiyle meclise giriş sağlayan HÜDAPAR'ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili soruları yanıtlatan Akşener, "Benim için şeref madalyasıdır" dedi.

ERDOĞAN'IN MONTAJ VİDEO İTİRAFI

Akşener, bunlarla birlikte dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen montaj itirafına da değindi:

"Bir Cumhurbaşkanı'na yakışmayacak bir tutum bu. Ha montaj, şu montaj, bu montaj... Bu gerçekten, bu ülkenin hala seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, çok acı, gerçekten çok ayıp. Her birimizin ona oy versin vermesin, bizim can güvenliğimizden, emniyetimizden sorumlu bir kişinin, yani bir başka vatandaşın, bir siyasetçi olabilir ama neticede bir vatandaş Sayın Kılıçdarğlu ve ben ve diğer arkadaşlar... Bizleri PKK'lıkla suçlaak, aklınıza gelebilecek her türlü çirkinlikle suçlamak, sonra da ne var canım bunda montaj olur, şu olur, bu olur demek... Ben buna uygun kelime bulamıyorum, sadece çok üzüldüğümü, acı bulduğumu, bir cumhurbaşkanının böyle bir duruma düşmesinin gerçekten ayıp olduğuna inanıyorum."

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, dün TRT’de katıldığı canlı yayında, mitinglerde izlettiği sahte videolar için “Kılıçdaroğlu'nun, Kandil'dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. ‘Haydi, haydi, haydi'. Anladınız mı? Kandil'dekilerle bu şekilde ama montaj, ama şu, ama bu… Video çekimlerini yaptılar. PKK'lılar videolarla bunlara destek verdi” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN