Merkez Bankası anketi sonrası CHP'den uyarı: Enflasyon hedefleri çöktü, 2026 tahmini korkuttu

Merkez Bankası anketi sonrası CHP'den uyarı: Enflasyon hedefleri çöktü, 2026 tahmini korkuttu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Merkez Bankası’nın Kasım ayı anket sonuçlarını değerlendirdi. Piyasa beklentileri ile hükümet hedefleri arasındaki uçuruma dikkat çeken Karabat, "Bu politika setine güven kalmadı" diyerek 2026 yılı için kritik bir uyarıda bulundu.

Ekonomi yönetiminin uyguladığı politikalar ve enflasyonla mücadele programı tartışılmaya devam ederken, CHP kanadından Merkez Bankası (TCMB) verilerine ilişkin çarpıcı bir analiz geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, TCMB'nin 'Piyasa Katılımcıları Anketi' sonuçlarının, ekonomik krizin derinleşeceğinin itirafı olduğunu savundu. Karabat, iktidarın bu çöküşü gizlemek için yargı üzerindeki baskıyı artırdığını iddia etti.

PİYASANIN HÜKÜMETE GÜVENİ SIFIRLANDI

Özgür Karabat, açıklanan son verilerin hükümetin resmi hedefleriyle piyasanın beklentileri arasında büyük bir kopuş olduğunu gösterdiğini belirtti. Ekonomideki en büyük sorunun "güven" olduğunu vurgulayan Karabat, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu politika setine kimsenin güveni kalmadı. Ne içeride ne dışarıda verilen hiçbir hedef ciddiye alınmıyor. Ekonomi yönetimi hedefi tutturamadıkça bütçe açıklarını kapatmak için borca sarılıyor. Borçlanma artarak devam edecek."

2026’DA ENFLASYON YÜZDE 30’UN ALTINA DÜŞMEYECEK

Karabat’ın analizinde en dikkat çeken detay ise gelecek projeksiyonları oldu. Döviz kurundaki yükseliş beklentisinin fiyatlara doğrudan yansıyacağını belirten CHP’li yönetici, "Veriler, enflasyonun 2026 yılında da yüzde 30’ların üzerinde tutunacağına işaret ediyor" diyerek hayat pahalılığının uzun süre daha gündemden düşmeyeceğini ifade etti.

"EKONOMİK KRİZE YARGI CUNTASI KALKANI"

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada sert siyasi eleştirilerde de bulunan Karabat, iktidarın ekonomi yönetimindeki başarısızlığı "yargı sopasıyla" örtmeye çalıştığını öne sürdü.

Karabat, "AKP, çöken ekonomi yönetimini ayakta tutmak için yargı cuntasını devreye soktu. Ergenekon ve Balyoz kumpaslarından bu yana yargı cuntasının kanatları altında hareket ediyorlar. Bugün de aynı yöntemle muhalefeti, medyayı ve toplumu sindirmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

"FAİZE GİDEN PARA HALKIN CEBİNDEN ÇIKIYOR"

Ekonomik tablonun halka yansıyan faturasının ağır olduğunu belirten Karabat, bütçedeki faiz giderlerine dikkat çekti. Karabat, "Faize ayrılan her kuruş; eğitimden, sağlıktan, sosyal destekten ve üretimden çalınan kaynaktır. AKP’li elitlerin rant muslukları kesilmesin diye halk derin yoksulluğa mahkûm ediliyor" dedi.

Açıklamasının sonunda iktidara çağrıda bulunan Karabat, "Halkımızın talebi açıktır. AKP, daha büyük yıkımlar yaratmadan bu yanlış yoldan dönmelidir" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN