Mersin açıkta hasada geçti, fiyatı bir anda 70 TL birden düştü! Hem üreticiye hem de kadınlara bereketli ekmek kapısı

Mersin açıkta hasada geçti, fiyatı bir anda 70 TL birden düştü! Hem üreticiye hem de kadınlara bereketli ekmek kapısı

Mersin’de havaların ısınmasıyla birlikte örtü altı hasadın yerini açık hasat aldı. O ürünün fiyatı bir anda 70 TL birden düştü. Dönüm başına sezonda 4-5 ton yapılan hasat hem üreticiye hem de kadınlara bereketli ekmek kapısı oldu…

Türkiye’de yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarda gelen Mersin’de örtü altında birçok ürünün hasat edilmesi sonrasında açıkta hasatlar da başladı. Çilek üretiminde önemli merkezler arasında yer alan Silifke’de açıkta hasadın başlaması ile beraber 120 TL olan çileğin fiyatı 50 TL’ye kadar geriledi.

HEM ÜRETİCİYE HEM KADINLARA KAZANDIRIYOR

1 ay öncesine kadar market ve pazarlarda 120 TL’den satılan çileğin fiyatı 50 TL’ye kadar düştü. Yüzlerce kadının ekmek kapısı olan çilek, üreticiye de iyi bir gelir sağlıyor. Hasat edilen çilekler, Türkiye’nin dört bir yanına gönderildiği gibi bazı ülkelere de ihraç ediliyor.

mersinde-cilek-hasadi-1.jpg

Çileklerin geçen sene Eylül ayında ekildiğini söyleyen işçi çavuşlarından Mevlüt Coşkun, "Bu ay itibarıyla da hasadını yapmaktayız. Zaten Silifke'miz çileği ile meşhur herkes bilir. Haziran'ın 15'ine kadar sürekli hasadımız devam edecek. Dönüm başına sezonda 4-5 ton hasat yapılıyor" dedi.

Bölgede kış aylarında topraksız tarım ve seralarda da çilek ürettiklerini belirten Coşkun, ilkbahar ile yaz aylarında ise açıkta üretim yaptıklarını aktardı.

mersinde-cilek-hasadi-2.jpg

Açıkta çilek hasadına geçtiklerini söyleyen üretici Rukiye Kuz, "Bahçemizi Ağustos ayında hazırladık, Eylül ayında diktik. Diktiğimiz günden itibaren de uğraşıyoruz" diyerek şunları da söyledi:

"Şu anda 50-60 TL'den satıyoruz. Bizim yetiştirdiğimiz çilek hem yurt içine hem de yurt dışına gidiyor"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN