Mersin’de hasat edildi, kilosuna 1.000 TL değer biçildi! Altın kadar değerli: 1 gramının bile etkisi denemeye değer

Mersin’de hasat edildi, kilosuna 1.000 TL değer biçildi! Altın kadar değerli: 1 gramının bile etkisi denemeye değer

Türkiye’de bal üretimi denilince ilk akla gelen yerlerden olan Mersin’de, milyonlarca arının gramla topladığı polenin hasadı başladı. Kilosuna 1.000 TL değer biçilen polen, altın kadar değerli olurken 1 gramının bile etkisi denemeye değer görülüyor…

Bal üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’de, milyonlarca arının çiçeklerden topladığı ve kilosu 1.000 TL olan polenin hasadı sıfır rakımda başladı. İlk hasadın ardından bilgi veren üreticiler, Toroslar ile Eğriçayır yaylalarında polen üretiminin süreceğini ve bu yıl 200 ton kadar verim beklediklerini belirtti.

mersinde-polen-hasadi-yeni-2.jpg

Arıcılığın onlarda bir aile geleneği olduğunu söyleyen arıcı Celal Çay, “Bizim için arıcılık ailemizin temel geçim kaynağıdır. Polen hasadını heyecanla bekliyoruz çünkü polen, arılarımızın ürettiği değerli bir üründür. Özellikle sporcular ve çocuklu aileler tarafından tercih edilen polen, yüksek protein içeriği ve sağlık faydalarıyla bilinir. Bu yıl da polen hasadına başladık ve gelecek için umutluyuz” dedi.

mersinde-polen-hasadi-yeni-1.jpg

ALTIN DEĞERİNDE BİR GIDA

Gelecek sezonun da verimli geçmesini beklediklerini söyleyen Çay, “Bahar yağmurları, çiçeklerin polen salgılamasına yardımcı oldu ve arılarımızın verimliliğini artırdı. Arıcılık, bizim için bir yaşam biçimidir ve her yıl polen ve bal üretimine önem veriyoruz. Şu anda sıfır rakımda polen hasadına başladık ancak sezon ilerledikçe üretimimizi yaylalara doğru genişleteceğiz” ifadelerine yer verdi.

mersinde-polen-hasadi-yeni-3.jpg

200 TON VERİM BEKLENİYOR

Mersin Arıcılar Birliği Başkanı Adem Kurt da sezonla ilgili bilgi vererek, “Mersinli arıcılarımız, polen hasadına başladı ve bol bir ürün bekliyoruz. Bu yılın verimli geçmesini umut ediyoruz ve tahminlerimize göre 200 ton civarında polen hasadı yapmayı planlıyoruz. Arıcılık, sıfır rakımdan başlayarak yüksek yaylalara kadar uzanan bir süreçtir ve bu yolculuk boyunca polen ve bal üretimimiz devam edecektir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN