Meteoroloji 12 il için 'sarı' ve 'turuncu' alarm verdi! Çığ tehlikesine dikkat!

Meteoroloji 12 il için 'sarı' ve 'turuncu' alarm verdi! Çığ tehlikesine dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Şubat Çarşamba günü hava durumu raporunu yayimladi. 12 ile "sarı" ve "turuncu" kod uyarısında bulunan MGM, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu için çığ tehlikesi olduğunu bildirdi. İşte illere göre 5 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güney ve doğu kesimleri ile batı kıyılarının parçalı, yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Artvin, Ardahan ve Bitlis çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT!

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Sarı ve turuncu kodlu uyarı verilen iller:

Ağrı, Artvin, Bitlis, Giresun, Hakkari, Kars, Trabzon, Şırnak, Iğdır, Ardahan, Van, Rize.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA NASIL OLACAK?

Ülkemiz genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Genellikle batı ve güneybatı, Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

7 ŞUBAT ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-copy.jpg

8 ŞUBAT PERŞEMBE GÜNÜ

2-copy.jpg

9 ŞUBAT CUMA GÜNÜ

3-copy.jpg

10 ŞUBAT CUMARTESİ GÜNÜ

4-copy.jpg

11 ŞUBAT PAZAR GÜNÜ

5-copy.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN