Meteoroloji açıkladı: Havalar ne zaman ısınacak?

Meteoroloji açıkladı: Havalar ne zaman ısınacak?

Meteoroloji, yurdun iç ve doğu kesimlerinde hafta boyunca aralıklarla gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de 3 gün boyunca yağış beklentisinin olmazken genellikle parçalı ve az bulutlu havanın hakim olacağı belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, yurdun iç ve doğu kesimlerinde hafta boyunca aralıklarla gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını belirtti.

Yüksel, sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin altında seyredeceğini, ancak güneybatı kesimlerinde normallerde seyredeceğini ifade etti. Özellikle Ağrı, Iğdır, Bitlis, Muş, Şırnak ve Siirt gibi bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışların beklendiğini aktardı.

Çarşamba ve perşembe günleri doğu bölgelerinde yağışların devam edeceğini ancak kuvvetinin azalacağını belirten Yüksel, batı bölgelerinde ise yağış beklentisinin olmadığını ve hava genelde parçalı ve az bulutlu olacağını söyledi.

ÜÇ BÜYÜK KENTTE 3 GÜN YAĞIŞ OLMAYACAK

Yağışların doğu bölgelerinde hafta sonu da devam edeceğini ifade eden Yüksel, güney, iç ve batı kesimlerinde hafta sonu yağış görülmeyeceğini aktardı.

Yüksel, İstanbul, Ankara ve İzmir'de 3 gün boyunca yağış görülmeyeceğini, bu illerde genellikle parçalı ve az bulutlu havanın hakim olacağını belirtti.

Ankara'da bu gece sıcaklığın 2 derece olacağını, iç ve yüksek kesimlerde 0 dereceye düşebileceğini dile getiren Yüksel, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir ve Uşak'ta yerel olarak zirai don yaşanabileceğini söyledi.

Yüksel, gelecek hafta sıcaklıkların artacağını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN