Meteoroloji Ankara ve İstanbul için saat verdi: Beş bölgede kuvvetli yağışa dikkat!

Meteoroloji Ankara ve İstanbul için saat verdi: Beş bölgede kuvvetli yağışa dikkat!

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu'da yağış bekleniyor. Ankara'da öğleden sonra ve akşam saatlerinde güney ve batı ilçelerde, gece saatlerinde ise il genelinde sağanak etkili olacak. İstanbul'da ise sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nın, öğleden sonra kuzey kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

FATİH YÜKSEL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Sinop, Osmaniye, Kars ve Ardahan çevreleri ile Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneybatısında, akşam ve gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel kuvvetli olması (21-50 kg/m²) beklendiğinden ani, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Kuzey kesimlerde kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

2 EYLÜL 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-005.jpg

3 EYLÜL 2023 PAZAR GÜNÜ

1-006.jpg

4 EYLÜL 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-007.jpg

5 EYLÜL 2023 SALI GÜNÜ

1-008.jpg

6 EYLÜL 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-009.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN